Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Οι σύμμαχοί του ζητούν «αυτοσυγκράτηση» μετά από την ιρανική επίθεση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Αξιωματούχοι του πολυεθνικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να ετοιμάζεται να βοηθήσει στην απόκρουση μιας αναμενόμενης ιρανικής επίθεσης, προειδοποίησαν προληπτικά το Ισραήλ να μην απαντήσει πολύ έντονα σε μια τέτοια επίθεση, σύμφωνα με ρεπορτάζ.

«Μην το παρακάνετε», είπαν οι αξιωματούχοι στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το Kan News. «Σκεφτείτε προσεκτικά πριν επιτεθείτε ως ανταπόδοση. Ο στόχος στο τέλος της ημέρας δεν είναι να οδηγηθούμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο».

Τον Απρίλιο, μια μαζική επίθεση με drone και πυραύλους από το Ιράν αποτράπηκε από έναν συνασπισμό που φέρεται να περιελάμβανε το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, τη Γαλλία, το Κατάρ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.

Το Kan υποστηρίζει ότι δυτικοί διπλωμάτες πιστεύουν ότι ο ίδιος συνασπισμός μπορεί να δημιουργηθεί ξανά.

Το Ιράν δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ πρέπει να «τιμωρηθεί» για τη δολοφονία του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη και δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση, εγείροντας ανησυχίες ότι η απάντησή του θα μπορούσε να φέρει τη Μέση Ανατολή πιο κοντά σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Η Χεζμπολάχ έχει επίσης απειλήσει να χτυπήσει το Ισραήλ από τον Λίβανο μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη της Φουάντ Σουκρ σε επίθεση στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα.

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι το Ιράν τις τελευταίες ημέρες μετακινεί εκτοξευτές πυραύλων και πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις, σε ένα μήνυμα ότι μπορεί να προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επίθεση τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ενημερώθηκαν από την ομάδα εθνικής ασφάλειας της χώρας τη Δευτέρα ότι δεν ήταν ακόμη σαφές πότε το Ιράν και η Χεζμπολάχ είναι πιθανό να εξαπολύσουν τις επιθέσεις τους, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Μπάιντεν και ο Χάρις ενημερώθηκαν επίσης ότι υπάρχουν λίγες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με «τις ιδιαιτερότητες μιας τέτοιας επίθεσης», είπε ο αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ – «καμπανάκι» για την Covid-19: Αυξάνονται τα κρούσματα παγκοσμίως – Μειώνεται ανησυχητικά η εμβολιαστική κάλυψη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ήττα της Ελλάδας στο μπασκετικό αγώνα με τη Γερμανία

Caterpillar: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη β’ τριμήνου – Ράλι 5% για τη μετοχή