ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ ανησυχούν και διχάζουν τη Γαλλία, όπου ζουν περίπου 300.000 Εβραίοι και σχεδόν 5.000.000 Μουσουλμάνοι.
Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, λαμβάνοντας το λόγο χθες, Τρίτη, ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, εξέφρασε και αυτή, όπως άλλωστε και ο πρόεδρος Μακρόν, την απόλυτη υποστήριξη της Γαλλίας «στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί».
Η Γαλλίδα πρωθυπουργός επέκρινε επίσης τη στάση του κόμματος της Αριστεράς «Ανυπότακτη Γαλλία», του οποίου η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Ματίλντ Πανό αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τις επιθέσεις της Χαμάς «τρομοκρατικές».
Η πρωθυπουργός, υπογράμμισε την «υποστήριξη» της Γαλλίας στα θύματα της «βαρβαρότητας» και αναφέρθηκε στους θανάτους Γάλλων υπηκόων αλλά και στην αβεβαιότητα γύρω από τον ακριβή αριθμό των Γάλλων ομήρων.
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε εξάλλου ότι έδωσε στις αστυνομικές αρχές της χώρας οδηγίες για ενίσχυση της προστασίας των χώρων της εβραϊκής κοινότητας, τονίζοντας ότι «απαιτείται επαγρύπνηση απέναντι σε οποιοδήποτε σημάδι εισαγωγής της σύγκρουσης».
«Προφανώς προσέχουμε τα πάντα, στον δρόμο, στο σχολείο, στο διαδίκτυο, στα πανεπιστήμια», ανέφερε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας, η οποία «λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο ταραχών» απαγόρευσε δυο διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων στο Παρίσι.
Διαβάστε επίσης:
Αίγυπτος: Λαμβάνει μέτρα για να προλάβει μια μαζική έξοδο των Παλαιστινίων από τη Γάζα
Φον ντερ Λάιεν: Η φρίκη που εξαπέλυσε η Χαμάς θα φέρει περισσότερα δεινά στους αθώους Παλαιστίνιους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα επίθεση Τραμπ σε Πάουελ: Αν του το ζητήσω θα φύγει – Παίζει πολιτικά παιχνίδια
- Παρίσι: Θετικές οι επαφές ΗΠΑ-Ευρωπαίων για την Ουκρανία
- Citi: Γιατί βλέπει την τιμή του χρυσού στα 3.500 δολάρια μέσα σε τρεις μήνες
- Μητσοτάκης: Χαμογελαστός στο πλοίο της γραμμής προς Τήνο για τις πασχαλινές διακοπές (φωτογραφίες)
