ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε σήμερα (14/5) ότι η Αίγυπτος πρέπει να «πειστεί» να ανοίξει εκ νέου το συνοριακό πέρασμα της Ράφα με τη Γάζα για να «επιτρέψει τη συνέχιση της παράδοσης της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας».
Ο Ίσραελ Κατς σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι «το κλειδί για την αποτροπή μιας ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας είναι τώρα στα χέρια των Αιγύπτιων φίλων μας», προσθέτοντας ότι οι ξένοι επικριτές που κατηγορούν το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα κάνουν λάθος.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς «δεν θα ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – αυτή είναι μια αναγκαιότητα ασφαλείας στην οποία δεν θα συμβιβαστούμε», τόνισε.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Έρχονται σκόνη και ζέστη από την Πέμπτη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Μάχη» στον Αργοσαρωνικό: 20 εταιρείες και κοινοπραξίες θα δρομολογήσουν 75 πλοία την περίοδο 2025 – 2026
- Χάρτης ευκαιριών και εντάσεων στο Αιγαίο
- Τάκης Σαράντης (Ελληνικά Γαλακτοκομεία) στο mononews: Πώς θα απογειώσουμε τη Δωδώνη
- Airbnb: Τα πολλά ακίνητα «τρώνε» την ανάπτυξη – 1,15 εκατομμύρια καταλύματα τον Μάρτιο
