Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν την ευθύνη για τη χθεσινή “επίθεση αυτοκτονίας” στο Τελ Αβίβ

Γιάχια Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς

Γιάχια Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς (πηγή: REUTERS)

Οι ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ με κοινή ανακοίνωση σήμερα ανέλαβαν την ευθύνη “για την επίθεση αυτοκτονίας” που σημειώθηκε χθες Κυριακή το βράδυ στο Τελ Αβίβ, απειλώντας παράλληλα να εξαπολύσουν και άλλες επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, και οι Ταξιαρχίες αλ Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, εξήγησαν ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του Ισραήλ “θα επανέλθουν στο προσκήνιο για όσο διάστημα διαρκούν οι σφαγές της (ισραηλινής) κατοχής, οι επιχειρήσεις εκτοπισμού αμάχων και η πολιτική δολοφονιών”.

Λίγο νωρίτερα η αστυνομία του Ισραήλ και η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ επιβεβαίωσαν ότι η έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες στο Τελ Αβίβ ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Ο άνδρας που μετέφερε τη βόμβα, η οποία εξερράγη κοντά σε συναγωγή, σκοτώθηκε, ενώ ένας περαστικός τραυματίστηκε.

Η χθεσινή επίθεση σημειώθηκε περίπου μία ώρα αφού ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφτασε στο Τελ Αβίβ για να συναντηθεί με Ισραηλινούς ηγέτες και να πιέσει για την επίτευξη εκεχειρίας στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι βομβιστικές επιθέσεις ήταν συχνές στο Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της δεύτερης παλαιστινιακής ιντιφάντα, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όμως πλέον είναι σπάνιο φαινόμενο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ κατήγγειλε σήμερα παρουσία του Μπλίνκεν “μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει Παλαιστίνιοι τρομοκράτες”, αναφερόμενος στον φόνο ενός εβραίου εποίκου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον οποίο σκότωσε χθες Παλαιστίνιος, και την έκρηξη στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε επίσης:

AMD: Mega εξαγορά $4,9 δισ. για να ανταγωνιστεί την Nvidia

Υπουργείο Παιδείας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ.

Παλέρμο: Ένας νεκρός και έξι αγνοούμενοι απο το ναυάγιο – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης