• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: «Γκρίνια» για το πολεμικό συμβούλιο του Νετανιάχου

    • NewsRoom
    O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου

    O πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου


    Αναβρασμός επικρατεί στην κυβέρνηση του Ισραήλ καθώς ενόσω οι συγκρούσεις με τη Χαμάς διαρκούν σε χρόνο, τόσο περισσότερο αυξάνεται η κριτική για τον τρόπο που έχει χειριστεί τον πόλεμο εξ αρχής η κυβέρνηση Νετανιάχου.

    Στο πλαίσιο αυτό, διαφωνίες εντοπίζονται στους κόλπους του υπουργικού πολεμικού συμβουλίου, με την απαίτηση της διεύρυνσης να τίθεται επί τάπητος.

    Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ απαίτησε συγκεκριμένα από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να προσθέσει ακόμη έναν υπουργό στο τριμελές πολεμικό συμβούλιο, αφήνοντας αιχμές προς συμμετέχοντες στην επιτροπή, λέγοντας ειδικότερα ότι με εσφαλμένες πρακτικές διευκολύνθηκε η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

    Ο Μπεν Γκβίρ ζήτησε το νέο μέλος να μην προέρχεται από το κόμμα του Νετανιάχου ή από την Εθνική Ενότητα του Μπένι Γκαντζ, του μεγαλύτερου αντιπολιτευόμενου κόμματος που αποφάσισε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης μετά την επίθεση της Χαμάς.

    «Ως μέλος του συνασπισμού και υψηλόβαθμος υπουργός σε αυτήν την κυβέρνηση αποδέχθηκα τη μονομερή απόφασή σας για τη σύνθεση ενός μικρού υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο δεν περιλαμβάνομαι εγώ ο υπουργός εθνικής ασφάλειας», έγραψε ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Οτζμά Γεχιυντίτ σε επιστολή του προς τον Νετανιάχου.

    Ο Μπεν Γκβίρ, από την πλευρά του, συμφώνησε στο ότι θα πρέπει να ακουστούν περισσότερες φωνές. Πρόσθεσε ότι οι υπουργοί που βρίσκονται στο παρόν πολεμικό συμβούλιο επί χρόνια ισχυρίζονταν ότι η Χαμάς θα υποχωρούσε.

    Υπενθυμίζεται ότι πέντε μέλη του μέχρι πρότινος αντιπολιτευόμενου κόμματος Εθνικής Ενότητας εντάχθηκαν στην κυβέρνηση Νετανιάχου λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Μελόνι: «Πρέπει να δοθεί συγκεκριμένη διάσταση, με χρονοδιάγραμμα, στο παλαιστινιακό ζήτημα»

    Αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ιράν βρίσκονται στη Μόσχα για συνομιλίες

    Δένδιας: Αντιμετώπιση της κρίσης στη Μ. Ανατολή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο



    ΣΧΟΛΙΑ