Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Δύο στρατιώτες νεκροί και δεκάδες τραυματίες από drones που ήρθαν από το Ιράκ

ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς

ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 24 τραυματίστηκαν από επίθεση με ιρακινό drone σε στρατιωτική βάση στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Τα drones, που ήταν φορτωμένα με εκρηκτικά, εξαπολύθηκαν από το Ιράκ. Ένα καταρρίφθηκε από την ισραηλινή αεράμυνα αλλά το δεύτερο έπληξε την στρατιωτική βάση στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν.

Εκτός από τους δύο 19χρονους νεκρούς στρατιώτες, άλλοι 24 τραυματίστηκαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων δύο σοβαρά.

Πρόκειται για τον Ντάνιελ Αβίβ Χάιμ Σοφέρ και τον Ταλ Ντρορ.

Αν και ήχησαν οι σειρήνες για το πρώτο drone σε κοινότητες της περιοχής, αυτό δεν συνέβη για το δεύτερο, οπότε οι στρατιώτες αιφνιδιάστηκαν και δεν κατάφεραν να προφυλαχθούν. Οι IDF διεξάγουν έρευνα γιατί δεν ήχησαν οι συναγερμοί.

Σε άλλη του ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει πλήξει πάνω από 2.000 τοποθεσίες, υποδομών και εξοπλισμών και άλλες, στο νότιο Λίβανο από την έναρξη της χερσαίας εισβολής κατά της Χεζμπολάχ.

Παράλληλλα ο στρατός είπε ότι έχει σκοτώσει 250 μαχητές της Χεζμπολάχ από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Εγώ έκανα το καθήκον μου και κάλεσα προσωπικά Καραμανλή και Σαμαρά στη γιορτή των 50χρόνων της ΝΔ

Theon International: Γέφυρα Πολιτιστικής Ανταλλαγής και Συνεργασίας Ελλάδας-Ινδονησίας στην έκθεση Special Exhibition 75

Εθνική Τράπεζα: Στο 8,39% μειώθηκε το ποσοστό του ΤΧΣ μετά το placement