Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Δεκάδες υπερορθόδοξοι Εβραίοι εισέβαλαν σε στρατολογικό γραφείο για να αποτρέψουν τη συνέχιση στράτευσης των Χαρεντί

Δεκάδες μέλη των Χαρεντί, των υπερορθόδοξων Εβραίων, εισέβαλαν στο στρατολογικό γραφείο του ισραηλινού στρατού για να διαμαρτυρηθούν για την επιστράτευση σπουδαστών των Γεσίβα, κατά τις πρώτες μέρες εφαρμογής της υποχρεωτικής στράτευσης υπερσυντηρητικών Εβραίων σπουδαστών ταλμουδικών σχολών.

Δεκάδες υπερορθόδοξοι εξτρεμιστές διαδηλωτές εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση, πηδώντας πάνω από τον φράχτη για να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη στράτευση σπουδαστών των Γεσίβα.

Πλάνα που προβλήθηκαν από το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 δείχνουν ότι η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με διαδηλωτές να συγκρούονται με δυνάμεις ασφαλείας.

Χθες, και πάλι εκατοντάδες υπερορθόδοξοι άνδρες συγκρούστηκαν με την ισραηλινή αστυνομία στο Τελ Χασομέρ διαδηλώντας για τους ίδιους λόγους.

Στα τέλη Ιουνίου ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η διαδικασία στράτευσης των 3.000 υπερσυντηρητικών εβραίων σπουδαστών ταλμουδικών σχολών πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ με την οποία αίρεται η εξαίρεση των μελών της υπερορθόδοξης κοινότητας του Ισραήλ από την υποχρεωτική στράτευση που ισχύει για τους υπόλοιπους πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Ozempic: Κρας τεστ για το θαυματουργό φάρμακο κατά της παχυσαρκίας τα αποτελέσματα του β’ τριμήνου

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού: €1,5 εκατ. για επίδομα σίτισης σπουδαστών

Γάζα: Η Χαμάς διορίζει τον Μοχάμαντ Ισμαήλ Νταρουίς νέο προσωρινό ηγέτη του κινήματος