Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Χτύπημα στην κεντρική Γάζα, πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ

Γιάχια Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς

Γιάχια Σινουάρ, ηγέτης της Χαμάς (πηγή: REUTERS)

Πληροφορίες που μεταδίδονται αναφέρουν τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ, ηγέτη της Χαμάς, στην κεντρική Γάζα μετά από χτύπημα των Ισραηλινών.

Ο Σινουάρ είναι κεντρική φιγούρα της Χαμάς και θεωρείται από τους εγκεφάλους της πολύνεκρης επίθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023 και η είδηση του θανάτου του, αν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι επιχειρεί να «εξακριβώσει» αν ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε.

Λίγο νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή ακριβείας κατά τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, οι οποίοι επιχειρούσαν από κέντρο διοίκησης και ελέγχου σε κτίριο που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως σχολείο στη βόρεια Γάζα.

 

Σύμφωνα με τον IDF, στο πρώην σχολείο Αμπού Χασάν ήταν παρόντες 12 τρομοκράτες της Χαμάς, οι οποίοι εμπλέκονταν σε επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ και σε επιχειρήσεις κατά των ισραηλινών στρατευμάτων. Ο στρατός τόνισε ότι λήφθηκαν μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων στους αμάχους.

Ωστόσο, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν στην επίθεση, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Ο αξιωματούχος, Μετχάτ Αμπάς, δήλωσε επίσης ότι «δεν υπάρχει νερό για να σβήσουν τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για Βάσω Παπανδρέου: Υπήρξε εμβληματική πολιτική προσωπικότητα

Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε επιχείρηση με γεωργικά μηχανήματα

ΤτΕ: Άμεσες πληρωμές για την απόκτηση χρυσών λιρών Αγγλίας