ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μέσα σε ένα σκηνικό περιφερειακής αναταραχής μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο (26/10) σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ, ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγορώντας τον ότι καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με τη Χαμάς και την απελευθέρωση των ομήρων που απήχθησαν κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023.
Την Κυριακή, ισραηλινή αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες στη Ντόχα με αξιωματούχους από το Κατάρ και τις ΗΠΑ, χώρες οι οποίες έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.
Μετά το αδιέξοδο στον προηγούμενο γύρο διαβουλεύσεων, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ενώ σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.
Περίπου 100 είναι οι όμηροι που εξακολουθούν να παραμένουν στα χέρια της Χαμάς, αλλά είναι αδιευκρίνιστο πόσοι εξ αυτών βρίσκονται στη ζωή.
Διαβάστε επίσης:
Κώστας Κρομμύδας: Ρωμαίος και Ιουλιέτα στη Νεμέα του κρασιού
Ασφαλιστικές εισφορές: Πόσο μειώνονται για 930.000 επιχειρήσεις και 2,2 εκατ. εργαζόμενους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Blend Development: Νέο deal για την οικογένεια Καλλιτσάντση
- Goldman Sachs για Alpha Bank: Οι 5 λόγοι που κάνουν top pick τη μετοχή σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Η Alpha Bank και τα 2,7 ευρώ, η νέα κίνηση Γουάτσα, τα παράπονα Χάνη στην πρέσβειρα, ο εξαφανισμένος υπουργός, τέλος οι διαρροές για τον ανασχηματισμό και τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ
- Γνωρίζοντας τον Τραμπ: Ο άνθρωπος και η ηθική
