• Διεθνής πολιτική

    Ισραήλ: Χερσαία επιδρομή στα εδάφη του από το Λίβανο

    • NewsRoom
    Εμπόλεμη ζώνη στο Ισραήλ


    Μετά τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, ο στρατός του Ισραήλ γνωστοποίησε ότι ανέπτυξε δυνάμεις εναντίον μιας ύποπτης διείσδυσης από τον Λίβανο, η οποία, σύμφωνα με τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, καταγράφηκε στα βόρεια σύνορα.

    «Ελήφθη μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου. Στρατιώτες των IDF έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του, όπως μετέδωσε το Reuters.

    Παράλληλα, σύμφωνα με το ισραηλινό δημόσιο ραδιόφωνο, έχει σημειωθεί ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και ατόμων που φαίνεται να έχουν καταστρέψει φράχτη και να έχουν περάσει τα σύνορα από το Λίβανο.

    Μάλιστα, δύο ένοπλοι φέρεται να έχουν πέσει νεκροί από πυρά των IDF, ενώ ο ισραηλινός στρατός έχει σηκώσει και ελικόπτερα, που σαρώνουν την περιοχή και επιτίθενται σε στόχους.

    Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως δύο οβίδες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στα εδάφη της χώρας, χωρίς να έχουν καταγραφεί θύματα.

    Οι κάτοικοι της Μααλότ, πόλης στο βόρειο Ισραήλ, έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

    Με αφορμή τις συγκρούσεις στο βόρειο Ισραήλ, η Χεζμπολάχ ξεκαθάρισε, σε τοποθέτησή της, πως «δεν πραγματοποιήσαμε καμία επιχείρηση διείσδυσης στο ισραηλινό έδαφος».

    Διαβάστε επίσης:

    BBC: Τουλάχιστον 10 Βρετανοί έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται στο Ισραήλ 

    Υπουργείο Άμυνας: Ενας… «Περσέας» στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού

    Μητσοτάκης για Ισραήλ: Αυτό το μακελειό πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ