Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Ανακαλεί τους πρέσβεις σε Ιρλανδία και Νορβηγία

Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πρωθυπουργός του Ισραήλ

Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Πρωθυπουργός του Ισραήλ

Μετά την απόφαση του Όσλο να αναγνωρίσει από τις 28 Μαΐου ένα παλαιστινιακό κράτος και την επικείμενη αντίστοιχη ανακοίνωση του Δουβλίνου ,το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ απάντησε με  την ανάκληση “για διαβουλεύσεις” των πρεσβευτών της χώρας στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία.

“Σήμερα στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία: το Ισραήλ δεν θα μείνει σιωπηλό αναφορικά με το θέμα”, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς.

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία αναμένεται να ανακοινώσει εντός ωρών την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης. Ιρλανδικά ΜΜΕ, διευκρινίζουν ότι πως θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από τον πρωθυπουργό Σάιμον Χάρις και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας θα αναγνωρίσει την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους από τις 28 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προγραμματίζει να ανακοινώσει την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους σήμερα, δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο El Confidencial. Εκπρόσωπος του γραφείου του Σάντσεθ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Διαβάστε επίσης:

Performance Technologies: Συνεργασία με την Synopsys Software Integrity Group

Performance Technologies: Συνεργασία με την Synopsys Software Integrity Group

Έρχονται τα πρώτα ειδοποιητήρια για τις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις για 1,3 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους