Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Ιρανοί χάκερ στόχευσαν Μπάιντεν και Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Μπάιντεν

Ένα δίκτυο λογαριασμών WhatsApp που συνδέονται με μια ιρανική ομάδα χάκερ που στόχευε αξιωματούχους που σχετίζονται με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μπλόκαρε η Meta, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Meta δήλωσε ότι ανακάλυψε το δίκτυο χάκερ, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως πράκτορες τεχνικής υποστήριξης για εταιρείες όπως η Microsoft και η Google.

Οι ερευνητές της Meta συνέδεσαν τη δραστηριότητα με το ίδιο δίκτυο που κατηγορείται για ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης, που έχει αναφέρει η εκστρατεία του Τραμπ.

Άτομα υπεύθυνα για την εκστρατεία του Τραμπ, δήλωσαν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ένας «ξένος παράγοντας» είχε παραβιάσει το δίκτυό της και παρακολουθούσε παράνομα τις εσωτερικές επικοινωνίες.

Η ομάδα έχει βάλει στο στόχαστρο διάφορους ακτιβιστές, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μέσα ενημέρωσης και άλλους.

Στόχευε επίσης ανθρώπους στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη, το Ιράν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το CNBC, με λιγότερο από 75 ημέρες μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου των ΗΠΑ, η Μέτα προσελκύει την προσοχή του κοινού, λόγω των τρόπων εκμετάλλευσης και χειραγώγησης του Facebook στις δύο προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες.

Την ίδια στιγμή, η Microsoft ανακοίνωσε ότι εντόπισε αρκετές ιρανικές ομάδες χάκερ που προσπαθούσαν να επηρεάσουν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, χάκερ από την Κίνα και το Ιράν, υποστηριζόμενοι από κρατικές οντότητες, στοχοθέτησαν πρόσφατα τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων που εργάζονται στις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν όσο και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως είχε αναφέρε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Google.

Σύμφωνα με τον Σέιν Χάντλεϊ, επικεφαλής της Ομάδας Ανάλυσης Απειλής της Google, οι Κινέζοι χάκερ στόχευαν τον Μπάιντεν και οι Ιρανοί τον Τραμπ.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω του Twitter. Ο Χάντλεϊ τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τέθηκε σε κίνδυνο οποιαδήποτε από τις δύο εκστρατείες.

Σημειώνεται ότι το 2019, η Microsoft είχε εντοπίσει αρκετούς χάκερ που συνδέονται με την ιρανική κυβέρνηση και πιστεύεται ότι είχαν βάλει στο στόχαστρο μια προεδρική εκστρατεία των ΗΠΑ, εκτός από άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Το FBI δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το χακάρισμα της εκστρατείας του Τραμπ από το Ιράν και η απόπειρα παραβίασης της εκστρατείας Μπάιντεν-Χάρις ήταν μέρος μιας ευρύτερης ιρανικής προσπάθειας να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιράν έχει ορκιστεί εκδίκηση εναντίον του Τραμπ, η κυβέρνηση του οποίου τερμάτισε την πυρηνική συμφωνία, επέβαλε εκ νέου κυρώσεις και διέταξε τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Διαβάστε επίσης: 

Google: Κινέζοι και Ιρανοί χάκερ στοχοθέτησαν τις προεκλογικές εκστρατείες των Μπάιντεν και Τραμπ

ΗΠΑ: “Πρόοδος” στις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

ΗΠΑ: Χάρις και Τραμπ στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές