• Διεθνής πολιτική

    Ιράν: Στις άσχημες καιρικές συνθήκες αποδίδεται η συντριβή του ελικοπτέρου που σκότωσε τον πρόεδρο Ραϊσί

    • NewsRoom
    Εμπραχίμ Ραΐσι

    Εμπραχίμ Ραΐσι (Πηγή: Χ)


    Η συντριβή του ελικοπτέρου που σκότωσε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, τον περασμένο Μάιο, αποδίδεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες και στο υπερβολικό φορτίο που δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών του ελικοπτέρου, μεταδίδει σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας οι οποίες ενημερώθηκαν σχετικά με το πόρισμα της έρευνας.

    «Η έρευνα για τη συντριβή του ελικοπτέρου του αγιατολάχ Ραϊσί έχει ολοκληρωθεί… Θεωρείται απολύτως βέβαιο ότι αυτό που συνέβη ήταν ατύχημα», ανέφερε η πηγή στο Fars, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

    Το ελικόπτερο συνετρίβη σε βουνοπλαγιά εν μέσω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών (σ.σ. ομίχλη και βροχή), αναφέρει το πόρισμα, υπογραμμίζοντας πως το υπερβολικό φορτίο δυσχέραινε τη δυνατότητα ελιγμών. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ίδια πηγή στο Fars, η έρευνα έδειξε πως οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο ήταν δύο περισσότεροι από τον αριθμό που προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας.

    Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος θεωρείτο σκληροπυρηνικός και πιθανός διάδοχος του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, και ο υπουργός Εξωτερικών Χουσεΐν Αμιραμπντολαχιάν ήταν μεταξύ των οκτώ θυμάτων του δυστυχήματος, κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Iερείς προσπαθούν με εικόνα να δαμάσουν την φωτιά σε αποθήκη καυσίμων που προκλήθηκε από επίθεση

    ΠΑΣΟΚ: Επικοινωνιακό κόλπο η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στη Πεντέλη – Ο Χάρης Δούκας προτείνει νόμο για τα δάση της Αττικής

    Axios: Πιέσεις Μπάιντεν σε Νετανιάχου για το ζήτημα του χερσαίου διαδρόμου μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας



    ΣΧΟΛΙΑ