• Διεθνής πολιτική

    Ιράν: Νέα απειλή στο Ισραήλ – «Στρατηγικό λάθος που θα του κοστίσει ακριβά» η δολοφονία Χανίγια

    • NewsRoom
    Ο δολοφονηθείς Ισμαήλ Χανίγια

    Ο δολοφονηθείς Ισμαήλ Χανίγια


    Το Ισραήλ διέπραξε ένα «στρατηγικό λάθος» που «θα του κοστίσει ακριβά» με τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα, γνωστοποίησε σήμερα ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών του Ιράν σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Η πράξη που διέπραξαν οι σιωνιστές στην Τεχεράνη είναι ένα στρατηγικό λάθος και θα τους κοστίσει ακριβά», δήλωσε ο Αλί Μπαγκερί μιλώντας στη Τζέντα, την επομένη της έκτακτης συνεδρίασης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ).

    Ο ίδιος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι θέλει να «επεκτείνει τον πόλεμο» στην περιοχή, κρίνοντας ότι το εβραϊκό κράτος «δεν έχει ούτε την ικανότητα ούτε τη δύναμη» να πολεμήσει το Ιράν.

    Ιρανοί αξιωματούχοι αυξάνουν τις απειλές για αντίποινα στο Ισραήλ για τη δολοφονία Χανίγια στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει, ούτε αρνηθεί την ευθύνη για την δολοφονία του.

    Η χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών ή εκπροσώπων τους από τα 57 μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας κατέληξε στην έκδοση ενός ανακοινωθέντος στο οποίο το Ισραήλ θεωρείται «απόλυτα υπεύθυνο» για την «ειδεχθή» δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς.

    Η ένταση στην περιοχή ανέβηκε κατακόρυφα μετά τους θανάτους Χανίγια και του Φουάντ Σουκρ, ηγετικού στελέχους του στρατιωτική βραχίονα της Χεζμπολάχ, την 30ή Ιουλίου σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού.

    Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, και η Ισλαμική Δημοκρατία έχουν ορκιστεί εκδίκηση, διαμηνύοντας στο Ισραήλ πως θα υπάρξουν αντίποινα «όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Μάντζος: «Άλλο είναι η κριτική στη Δικαιοσύνη και άλλο ο σεβασμός»

    ΗΠΑ: Μεγάλη μείωση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας – Ανοδική αντίδραση στη Wall Street

    Στέφανος Κασσελάκης: Πώς φτάσαμε να ζούμε τη μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα των τελευταίων 40 χρόνων;



    ΣΧΟΛΙΑ