Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ιράν: Η κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα του φερόμενου ως «αγνοούμενου» και «προδότη» στρατηγού Γκάνι

O Ισμαήλ Κάανι

Σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση του Ιράν, ένα πρόσωπο που φαίνεται να είναι ο ανώτατος διοικητής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης, Εσμαΐλ Γκάνι, παραβρέθηκε σε κηδεία ενός ανώτερου στρατιωτικού αξιωματούχου, που σκοτώθηκε πρόσφατα στον Λίβανο.

Συγκεκριμένα, το βίντεο δείχνει τον Γκάνι στην τελετή ταφής του στρατηγού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης Αμπάς Νιλφορουσάν, ο οποίος σκοτώθηκε στη λιβανέζικη πρωτεύουσα μαζί με τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στις 27 Σεπτεμβρίου, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Πολλές φήμες και εικασίες είχαν διατυπωθεί τις τελευταίες ημέρες για την τύχη του Γκάνι, καθώς είχε εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή της χώρας.

Κάποιοι ανέφεραν ότι ο Γκάνι μπορεί να σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο που είχε στόχο τον κορυφαίο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ και φερόμενο ως διάδοχο του Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν, ενώ άλλες αναφορές κάνουν λόγο για καρδιακό επεισόδιο που μπορεί να υπέστη ή ακόμη και ότι ανακρίνεται από τις αρχές της Τεχεράνης ύποπτος για συνεργασία με το Ισραήλ και κατασκοπεία.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών το  Middle East Eye, επικαλούμενο πολλές πηγές, ανέφερε πως ο διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και Ταξίαρχος της δύναμης Quds είναι ζωντανός και βρίσκεται υπό ανάκριση στο Ιράν.

Το που βρίσκονταν ήταν άγνωστο μετά το χτύπημα του Ισραήλ το Σάββατο στη Βηρυτό που σκότωσε τον υποτιθέμενο διάδοχο του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν.

Σύμφωνα το δημοσίευμα, η Ισλαμική Δημοκρατία ερευνά επί του παρόντος παραβιάσεις ασφαλείας, με δέκα πηγές από τη Βηρυτό, τη Βαγδάτη και την Τεχεράνη να λένε στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι τόσο ο Καανί όσο και η ομάδα του βρίσκονταν υπό απομόνωση και υπό ανάκριση.

Επιπλέον, την Πέμπτη, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το Sky News, ανέφεραν ότι ο Κάανι υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.

«Οι Ιρανοί έχουν σοβαρές υποψίες ότι οι Ισραηλινοί έχουν διεισδύσει στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ειδικά σε αυτούς που εργάζονται στο Λίβανο, επομένως όλοι βρίσκονται υπό έρευνα», είπε μια πηγή στο Middle East Eye.

Διαβάστε επίσης:

Η τελευταία Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 3.220.000 ευρώ

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ έχουν ιχνηλατήσει και παρακολουθούν στενά ιρανικές απειλές κατά του Τραμπ εδώ και χρόνια

Βόρεια Κορέα: Ανατίναξε τμήματα του οδικού της δικτύου – Σε επιφυλακή η Σεούλ