• Διεθνής πολιτική

    Ιράν: Η απάντηση της Τεχεράνης στη δολοφονία του Χανίγια θα γίνει την κατάλληλη στιγμή

    • NewsRoom
    Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν

    Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν


    Η απάντηση του Ιράν στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη θα λάβει χώρα “την κατάλληλη στιγμή και με την κατάλληλη μορφή”, δήλωσε την Τετάρτη ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαγκερί Κανί.

    Το Ιράν και η Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χανίγια στις 31 Ιουλίου. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει ή αρνηθεί την ευθύνη επίσημα.

    Ωστόσο, νωρίτερα η Washington Post, επικαλούμενη πηγές με γνώση των εσωτερικών του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ αμέσως μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ότι βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία.

    Ο ΥΠΕΞ του Ιράν τόνισε στην ανακοίνωσή του ότι η δολοφονία Χανίγια δεν θα είχε γίνει χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.

    Παράλληλα είπε ότι η Τεχεράνη δεν έχει άλλη επιλογή από το κάνει χρήση του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα μπροστά στις ισραηλινές παραβιάσεις. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά το Ιράν έκανε το καλύτερο που μπορούσε για να αποφύγει τη σύγκρουση στην περιοχή.

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν προέτρεψε τις χώρες της Δύσης να σταματήσουν να στηρίζουν το Ισραήλ προκειμένου να “αποφευχθεί” ένας περιφερειακός πόλεμος.

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία: Ζήτησε τη βοήθεια του FBI για τη δολιοφθορά στους σιδηροδρόμους πριν την τελετή έναρξης

    Διορισμοί εκπαιδευτικών: Ανακοινώθηκαν 2.538 ονόματα – Δείτε τους πίνακες

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό της πυγμαχίας γυναικών οι δυο intersex αθλήτριες



    ΣΧΟΛΙΑ