• Διεθνής πολιτική

    ΥΠΕΞ για Μπελέρη: «Η παραμονή του στη φυλακή προσκρούει στο περί δικαίου αίσθημα»

    • NewsRoom
    Νίκος Δένδιας

    Νίκος Δένδιας


    Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου για την παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη στη φυλακή.

    «Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χειμάρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου», σημειώνει σε αυστηρούς τόνους η Αθήνα.

    Νωρίτερα, το Ειδικό Δικαστήριο Πάταξης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος αποφάσισε τη συνέχιση της προφυλάκισης για τους Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση στα Τίρανα, με την Εισαγγελέα να απαγγέλει κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές».

    Η υπεράσπιση ζήτησε την αποφυλάκιση των δύο ομογενών, επικαλούμενη  λόγους υγείας, ωστόσο καμία ιατρική γνωμάτευση δεν λήφθηκε υπόψιν. Στη δίκη δεν παρευρέθηκε κανένα τρίτο πρόσωπο, ενώ δεν επιτράπηκε κανένα οικογενειακό μέλος.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα έχει ήδη προχωρήσει σε διάβημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας.

    Στη συνάντηση με την Αλβανίδα ομόλογό του στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας έθεσε το ζήτημα κράτησης Μπελέρη

    Διαβάστε επίσης:

    Αλβανία: Παραμένει κρατούμενος ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης



    ΣΧΟΛΙΑ