• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Βετεράνοι μέσω Τραμπ λένε στον Γουόλζ να «παραδεχθεί ότι είπε ψέματα»

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ διένειμε την Πέμπτη μια επιστολή υπογεγραμμένη από δεκάδες βετεράνους που υπηρετούν στο Κογκρέσο που επιτίθονται στον υποψήφιο για αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Τιμ Γουόλζ για ισχυρισμούς «κλεμμένης ανδρείας».

    Στους δημοσιογράφους δόθηκε η επιστολή που καταδίκαζε τον Γουόλζ, καθώς ο κυβερνήτης της Μινεσότα έχει πολεμήσει τα ερωτήματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αποστράτευσης του. Σε μια ανακοίνωση για την επιστολή, η εκστρατεία του Τραμπ χαρακτήρισε τον υποψήφιο αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών ως «φρικιό Τίμοθι».

    Ο Γουόλζ, ο οποίος εντάχθηκε στην Εθνοφρουρά της Νεμπράσκα ως έφηβος και επίσης αργότερα υπηρέτησε στη Μινεσότα, εκπλήρωσε τα απαιτούμενα 20 χρόνια για συνταξιοδότηση το 2001.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φέρεται να τοποθετήθηκε στην Αρκτική Νορβηγία, πριν καταταγεί εκ νέου μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Τοποθετήθηκε επίσης στην Ιταλία για να αντικαταστήσει άλλα στρατεύματα που μεταφέρονταν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το NPR.

    Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για αντιπρόεδρος Tζέι Ντι Βανς, γερουσιαστής από το Οχάιο, καθώς και άλλοι επέκριναν τον Γουόλζ τι συνταξιοδοτήθηκε μόνο μήνες πριν η μονάδα του εκστρατεύσει στο Ιράκ το 2005.

    Η επιστολή κατά Γουόλζ

    Επικεφαλής της επιστολής ήταν ο απόστρατος λοχίας Brian Mast, R-Fla., και υπογράφηκε από άλλα μέλη του στρατού που έγιναν νομοθέτες, όπως οι γερουσιαστές Joni Ernst, Roger Marshall, Rick Scott, Roger Wicker, οι Αντιπρόσωποι Brian Babin, Jennifer Kiggans, Jim Banks, Greg Lopez, Cory Mills, Scott Perry, Barry Moore, Jack Bergman και Don Bacon, R-Neb.

    Στην επιστολή, οι νομοθέτες αποκαλούν το αξίωμα του αντιπροέδρου «μια θέση που απαιτεί την εμπιστοσύνη του αμερικανικού λαού και μια επίσημη δέσμευση στο καθήκον εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
    Αναφέρουν «Ως βετεράνοι που υπηρετήσαμε το έθνος μας, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις κατάφωρες παραποιήσεις σας και να σας προτρέψουμε να είστε ξεκάθαρος προς τον αμερικανικό λαό».

    Συνεχίζοντας με αναφορά στις κατηγορίες για κλοπή ανδρείας, η επιστολή αναφέρει «Έχετε δηλώσει ότι είστε «περήφανος» για την υπηρεσία σας, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε Αμερικανός βετεράνος. Αλλά δεν είναι τιμή να λέτε ψέματα για τη φύση της υπηρεσίας σας. Επανειλημμένα ισχυριστήκατε ότι είστε «συνταξιούχος λοχίας» όταν δεν έχετε συμπληρώσει τις απαιτήσεις και αυτό δεν ήταν τιμητικό».

    «Ούτε ήταν τιμητικό να ισχυρίζεστε ότι χρησιμοποιήσατε όπλα «στον πόλεμο» όταν δεν έχετε υπηρετήσει στον πόλεμο, και το να εγκαταλείπετε τους άνδρες και τις γυναίκες υπό την ηγεσία σας τη στιγμή που ετοιμάζονταν να εκστρατεύσουν σίγουρα δεν ήταν τιμητικό».
    Η επιστολή κλείνει με μια συλλογική ψήφο δυσπιστίας για τον Γουόλζ:
    «… Μέχρι να παραδεχτείτε ότι είπατε ψέματα στους [βετεράνους της Αμερικής], δεν υπάρχει περίπτωση να θεωρηθείτε έμπιστος για να υπηρετήσετε ως αντιπρόεδρος».

    Διαβάστε επίσης:

    «Καμπανάκι» από ΟΗΕ: Νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού κινδυνεύουν να αφανιστούν

    Gautam Adani: Με ριζικές και σπάνιες αλλαγές στο Family Office «διώχνει» το σκάνδαλο Hindenburg

    Θεσσαλονίκη: Η ΕΝΙΘ καταδικάζει τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικών



    ΣΧΟΛΙΑ