Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΗΠΑ: Πληθαίνουν οι φωνές των Δημοκρατικών που καλούν δημόσια τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Πατ Ράιαν ενώθηκε με τις φωνές των Δημοκρατικών που ζητούν πλέον δημόσια από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

Ο Ράιαν, μιλώντας στους New York Times, ζήτησε από τον Μπάιντεν να παραιτηθεί ως υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές «για το καλό της χώρας», το όγδοο Δημοκρατικό μέλος του Κογκρέσου που ζητάει δημόσια από τον Μπάιντεν να αποσυρθεί.

«Ο Τραμπ είναι μια υπαρξιακή απειλή για την αμερικανική δημοκρατία. Είναι καθήκον μας να θέσουμε τον ισχυρότερο υποψήφιο εναντίον του», έγραψε αργότερα με ανάρτηση στο Χ. «Ο Τζο Μπάιντεν είναι πατριώτης, αλλά δεν είναι πλέον ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Τραμπ».

Από την πλευρά του σήμερα ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ εξέφρασε την έντονη ανησυχία για την προσπάθεια επανεκλογής του προέδρου.

«Έχω μεγάλες ανησυχίες για το αν ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να κερδίσει αυτόν τον Νοέμβριο και οι ανησυχίες μου προέρχονται από την υπαρξιακή απειλή για τη χώρα αν κερδίσει ο Ντόναλντ Τραμπ. Συνεπώς, νομίζω ότι πρέπει να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Μπλούμενταλ.

Προχθές ο Αμερικανός βουλευτής Άνταμ Σμιθ, ο ανώτερος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε συνέντευξή του στο CNN κάλεσε τον Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Η Ουάσιγκτον ηγείται μιας «πολεμικής συμμορίας»

Τζερόμ Πάουελ: Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά για την μείωση του ισολογισμού της FED

Ζαχαράκη: Σύντομα η ανάρτηση της πρόσκλησης για το νέο πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής