Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΗΠΑ: Πάνω από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν θα παρευρεθούν στην ομιλία Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου

Πάνω από 30 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές σχεδιάζουν σε ένδειξη αποδοκιμασίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας να μποϊκοτάρουν και να μην παρευρεθούν στην αίθουσα του Κογκρέσου κατά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμερα το βράδυ, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανάμεσα σε αυτούς που σχεδιάζουν να μποϊκοτάρουν την ομιλία του Νετανιάχου είναι και η Δημοκρατική πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Αρκετά ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών καταδικάζουν τον τρόπο που διεξάγει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας η κυβέρνηση Νετανιάχου, ειδικά το γεγονός πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων. “Όχι, ο Νετανιάχου δεν είναι ευπρόσδεκτος στο αμερικανικό Κογκρέσο”, δήλωσε χθες μέσω X ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς.

Περίπου 200 άτομα συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, από την αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων σε κτίριο του Κογκρέσου, ενόψει της ομιλίας Νετανιάχου. Τη διαδήλωση διοργάνωσε η αμερικανική μκο Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη (Jewish Voice for Peace, JVP. Οι διαδηλωτές φορούσαν κόκκινα μπλουζάκια όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως “όχι στ’ όνομά μας”, ή “οι εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ”. Κάποιοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “κατάπαυση του πυρός τώρα”, ή “αφήστε τη Γάζα να ζήσει”.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο αύριο, Πέμπτη, και ξεχωριστά με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Χθες ο Ρεπουμπλικάνος προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε πως ότι θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Διαβάστε επίσης:

Instagram: Κατέβηκαν 63.000 λογαριασμοί που συνδέονταν με σεξουαλικούς εκβιασμούς (sextortion)

SOFTweb: Στο 40,84% το ποσοστό του Χαράλαμπου Δημητρακόπουλου – Στο 36,55% ο Αλέξανδρος Ασημακόπουλος

Λευκός Οίκος: Ξεχωριστές συναντήσεις με Μπάιντεν και Χάρις θα έχει ο πρωθυπουργός Νετανιάχου