Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΗΠΑ: Ο Πούτιν δεν μπορεί να υπαγορεύει όρους για τη μελλοντική ειρήνη στην Ουκρανία

Λόιντ Όστιν, υπουργός Άμυνας ΗΠΑ

Λόιντ Όστιν, υπουργός Άμυνας ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έθεσε νωρίτερα σήμερα τις προϋποθέσεις για να αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία και για τον τερματισμό του πολέμου, δεν μπορεί να “υπαγορεύσει” στο Κίεβο τους όρους για μια μελλοντική ειρήνη, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν από τις Βρυξέλλες.

Ο Πούτιν “δεν είναι σε θέση να υπαγορεύσει στην Ουκρανία τι πρέπει να κάνει για την επίτευξη ειρήνης”, τόνισε σε δημοσιογράφους ο Όστιν.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες ακόμα και “αύριο”, αν τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από τις περιφέρειες της Ζαπορίζια, της Χερσώνας, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και αν η Ουκρανία παραιτηθεί από τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Το Κίεβο απέρριψε αυτούς τους όρους κατάπαυσης του πυρός ως “παράλογους”, υποστηρίζοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να παραπλανήσει τις παγκόσμιες δυνάμεις και να υπονομεύσει τις αληθινές ειρηνευτικές προσπάθειες.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλικός πυρετός στις αγορές – Ένα ελληνικό ΑΕΠ έχασαν οι γαλλικές μετοχές σε μια εβδομάδα

Dimand: Σε ποιους μοίρασε δωρεάν μετοχές

Φωτιές στα Βίλια 2021: Πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας θα δικαστεί ως εμπρηστής