ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O εντός ολίγων ημερών νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να δημιουργήσει μια «Υπηρεσία Εξωτερικών Εσόδων» (ERS) η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τη συλλογή δασμών από εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών από το εξωτερικό.
«Θα δημιουργήσω την Υπηρεσία Εξωτερικών Εσόδων για τη συλλογή δασμών, τελών και όλων των εσόδων μας που προέρχονται από ξένες πηγές» ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social την Τρίτη.
«Θα αρχίσουμε να χρεώνουμε όσους βγάζουν λεφτά από εμάς μέσω του εμπορίου και θα αρχίσουν να πληρώνουν, επιτέλους, το μερίδιο που τους αναλογεί. Η 20η Ιανουαρίου 2025 θα είναι η γενέθλια ημέρα της Υπηρεσίας Εξωτερικών Εσόδων» έγραψε.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Τραμπ δεν παρείχε λεπτομέρειες για το αν σχεδιάζει να ιδρύσει μια νέα κυβερνητική υπηρεσία ή η πρότασή του αφορά τη μετονομοσία υφιστάμενων κυβερνητικών λειτουργιών.
Διαβάστε επίσης
Φον Ντερ Λάιεν: «Πράσινο φως» για την Πολιτική συμφωνία ΕΕ – Mercosur για τη σύναψη εταιρικής σχέσης
Reuters: Οι βασικοί άξονες του σχεδίου για κατάπαυση πυρός στην Γάζα
Γερουσία ΗΠΑ: Aποκάλεσαν τον εκλεχτό του Τραμπ, Πιτ Χέγκσεθ, «μισογύνη» και «χριστιανό σιωνιστή»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έκπληξη στο οικονομικό μπραντεφέρ ΗΠΑ – Κίνας: Θα κλείσουμε «μεγάλη συμφωνία, κάποια στιγμή» με την Κίνα, λέει ο Σκοτ Μπέσεντ
- Nissan: Μειώνει την παραγωγή του μοντέλου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ λόγω των δασμών
- ΗΠΑ: Ανήγγειλαν δασμούς 21% στις τομάτες από το Μεξικό – Στο «τραπέζι» και οι δασμοί σε φάρμακα και ημιαγωγούς
- Ευρώπη Holdings: Όλα τα μυστικά για την ΑΜΚ 68,3 εκατ. ευρώ και τα «λεφτά που αφήνει στο τραπέζι» για τους μετόχους
