Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΗΠΑ: Νέα δημοσκόπηση δείχνει ισοψηφία Χάρις-Τραμπ

Κάμαλα Χάρις, Ντόναλντ Τραμπ

Ακόμη μια δημοσκόπηση επιβεβαίωσε σήμερα την  ισοψηφία Τραμπ-Χάρις, μόλις δέκα ημέρες πριν την τελική μάχη στην κάλπη, για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Emerson College, δίνει τόσο την Κάμαλα Χάρις όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ το ποσοστό του 49%.

Πρόκειται για μια ελαφρά μεταβολή σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Emerson στις αρχές Οκτωβρίου, στην οποία η Δημοκρατική υποψήφια είχε μικρό προβάδισμα με 50% των πιθανών ψήφων έναντι 48% για τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Σε κάθε περίπτωση, σε ένα πεδίο οι ψηφοφόροι παραμένουν σταθεροί και αυτό δεν είναι άλλο από το καίριο θέμα της οικονομίας που τους απασχολεί, με 45%, ενώ ακολουθεί το μεταναστευτικό με χαοτική διαφορά στο 14%.

Τα άλλα θέματα είναι οι απειλές προς τη δημοκρατία με επίσης 14%, η πρόσβαση στο δικαίωμα των αμβλώσεων με 7%, η υγειονομική περίθαλψη με 6% και η εγκληματικότητα με 4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη εικόνα δείχνουν και άλλες δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών όπως των New York Times, που έφεραν τους δύο υποψηφίους να ισοψηφούν στο 48% και με ένα 4% του εκλογικού σώματος να παραμένει αναποφάσιστο.

Γενικά, η Κάμαλα Χάρις έχει μεγαλύτερη απήχηση στις γυναίκες και στους ψηφοφόρους νεότερης ηλικίας, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ στους άνδρες και στους ψηφοφόρους άνω των 45 ετών.

Διαβάστε επίσης: 

Εκλογές ΗΠΑ: Η Beyonce υποδέχτηκε την Χάρις στο Τέξας – «Κάδο απορριμμάτων» χαρακτήρισε ο Τραμπ της ΗΠΑ λόγω μεταναστευτικού

HΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους ιθαγενείς λαούς της Αμερικής

Μπάιντεν: Οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν