• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Νέα δημοσκόπηση δείχνει ισοψηφία Χάρις-Τραμπ

    • NewsRoom

    Κάμαλα Χάρις, Ντόναλντ Τραμπ


    Ακόμη μια δημοσκόπηση επιβεβαίωσε σήμερα την  ισοψηφία Τραμπ-Χάρις, μόλις δέκα ημέρες πριν την τελική μάχη στην κάλπη, για την προεδρία των ΗΠΑ.

    Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Emerson College, δίνει τόσο την Κάμαλα Χάρις όσο και τον Ντόναλντ Τραμπ το ποσοστό του 49%.

    Πρόκειται για μια ελαφρά μεταβολή σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Emerson στις αρχές Οκτωβρίου, στην οποία η Δημοκρατική υποψήφια είχε μικρό προβάδισμα με 50% των πιθανών ψήφων έναντι 48% για τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

    Σε κάθε περίπτωση, σε ένα πεδίο οι ψηφοφόροι παραμένουν σταθεροί και αυτό δεν είναι άλλο από το καίριο θέμα της οικονομίας που τους απασχολεί, με 45%, ενώ ακολουθεί το μεταναστευτικό με χαοτική διαφορά στο 14%.

    Τα άλλα θέματα είναι οι απειλές προς τη δημοκρατία με επίσης 14%, η πρόσβαση στο δικαίωμα των αμβλώσεων με 7%, η υγειονομική περίθαλψη με 6% και η εγκληματικότητα με 4%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη εικόνα δείχνουν και άλλες δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών όπως των New York Times, που έφεραν τους δύο υποψηφίους να ισοψηφούν στο 48% και με ένα 4% του εκλογικού σώματος να παραμένει αναποφάσιστο.

    Γενικά, η Κάμαλα Χάρις έχει μεγαλύτερη απήχηση στις γυναίκες και στους ψηφοφόρους νεότερης ηλικίας, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ στους άνδρες και στους ψηφοφόρους άνω των 45 ετών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Εκλογές ΗΠΑ: Η Beyonce υποδέχτηκε την Χάρις στο Τέξας – «Κάδο απορριμμάτων» χαρακτήρισε ο Τραμπ της ΗΠΑ λόγω μεταναστευτικού

    HΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε επίσημα συγγνώμη από τους ιθαγενείς λαούς της Αμερικής

    Μπάιντεν: Οι δολοφονίες αθώων ανθρώπων στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν



    ΣΧΟΛΙΑ