• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ-Κυρώσεις στη Ρωσία: Επιτροπή της Γερουσίας εξετάζει εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών – Κατηγορίες σε Ρώσο τηλεπαρουσιαστή

    • NewsRoom
    Τζο Μπάιντεν, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών

    Τζο Μπάιντεν, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών


    Η Μόνιμη Υποεπιτροπή Ερευνών της αμερικανικής Γερουσίας δήλωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει ακροάσεις με τέσσερις μεγάλες εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών σε σχέση με τη χρήση αμερικανικής κατασκευής ημιαγωγών σε ρωσικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, που προεδρεύει της υποεπιτροπής, ανακοίνωσε σήμερα ότι η ακρόαση που θα γίνει σήμερα θα περιλαμβάνει καταθέσεις από στελέχη των εταιρειών Analog Devices, Advanced Micro Devices Intel και Texas Instruments. Η υποεπιτροπή αναφέρει ότι τα «προϊόντα των εταιρειών έχουν βρεθεί συστηματικά σε ανακτηθέντα ρωσικά όπλα. Κατά την ακρόαση θα διερευνηθεί η συμμόρφωση των εταιρειών με τους ελέγχους εξαγωγών που αποσκοπούν στο να εμποδίσουν τη Ρωσία να αποκτήσει πρόσβαση στην αμερικανική τεχνολογία».

    ΗΠΑ: Kατηγορούν τον Ρώσο τηλεπαρουσιαστή Ντμίτρι Σάιμς για παραβίαση των κυρώσεων

    Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του Ρώσου τηλεπαρουσιαστή Ντμίτρι Σάιμς και της συζύγου του Αναστασίας Σάιμς, με έδρα τη Βιρτζίνια, για δύο ξεχωριστά σχέδια παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Μόναχο: Ως “τρομοκρατική ενέργεια” αντιμετωπίζουν τη επίθεση ενόπλου εναντίον αστυνομικών οι αρχές

    ΣΕΒ μετά το ρεπορτάζ του mononews: Ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για τις υψηλές τιμές ενέργειας στη βιομηχανία

    Λευκός Οίκος: Ο Πούτιν θα πρέπει να “σταματήσει να ανακατεύεται” στις αμερικανικές εκλογές



    ΣΧΟΛΙΑ