Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΗΠΑ: Υποστηρίζει ότι «έχουν στοιχεία» πως στρατεύματα της Β. Κορέας βρίσκονται στη Ρωσία

Ο Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν μιλά κατά τη διάρκειά επίσκεψής του στη Σουηδία

Ο υπ. Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν (EPA/Fredrik Sandberg)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι έχουν «αποδείξεις» ότι στρατεύματα της Βόρειας Κορέας έχουν αναπτυχθεί στη Ρωσία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει την συγκεκριμένη είδηση.

Ο Λόιντ Όστιν, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ,  δήλωσε ότι μένει να δούμε τι ακριβώς κάνουν εκεί οι δυνάμεις της Πιονγκγιάνγκ, αλλά σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της Νότιας Κορέας και της Ουκρανίας, ετοιμάζονται να ενταχθούν στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Εάν είναι συν-μπλοκάροντας, η πρόθεσή τους είναι να συμμετάσχουν σε αυτόν τον πόλεμο εκ μέρους της Ρωσίας, αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σοβαρό ζήτημα και θα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην Ευρώπη – Θα επηρεάσει επίσης τα πράγματα στον Ινδο-Ειρηνικό επίσης», δήλωσε ο Austin .

Ο Όστιν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν επίσης ακόμη να προσδιορίσουν τι θα λάβει η Βόρεια Κορέα σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια της Ρωσίας με ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ λόγω “ύποπτου συμβάντος”

Αθ. Λιαγκος: Ο ΟΛΘ όχημα για την ανάπτυξη της ΝΑ Ευρώπης – Απαραίτητη η σιδηροδρομική σύνδεση

Κρεμλίνο: Η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εμπόδιο για την ένταξή της στην ομάδα BRICS