Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν θα εμφανιστούν μαζί στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις

Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις

Η Κάμαλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν έχουν προγραμματίσει την πρώτη τους κοινή εμφάνιση την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Θέλοντας να αναδείξει τον απολογισμό της θητείας τους κατά τους τελευταίους μήνες της παραμονής στον Λευκό Οίκο και να στηρίξει την αντιπρόεδρό του που παρέλαβε τη σκυτάλη, ο κ. Μπάιντεν θα εμφανιστεί στο πλευρό της σε εκδήλωση που οργανώνεται στς 15 Αυγούστου στην πολιτεία Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Οι δυο τους πρόκειται να μιλήσουν “για την πρόοδο που έχουν κάνει προκειμένου να μειώσουν τα κόστη για τον αμερικανικό λαό”, διευκρίνισε σε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Ο πληθωρισμός παραμένει ένα αδύνατο σημείο για τους Δημοκρατικούς ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η Χάρις έδωσε νέα πνοή στο στρατόπεδό της αφότου ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του έπειτα από μια ολέθρια εκκίνηση απέναντι στον Τραμπ, που προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την ηλικία και τη διανοητική οξύτητά του.

Η πρώτη γυναίκα, μαύρη και νοτιοασιατικής καταγωγής αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ διοργάνωσε σειρά συγκεντρώσεων που προσέλκυσαν πλήθος κόσμου, συγκέντρωσε ένα ποσό ρεκόρ δωρεών και εξάλειψε το προβάδισμα που είχε ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος Τραμπ στις δημοσκοπήσεις.

Αντίθετα, ο Μπάιντεν έχει κάνει μερικές μόνο δημόσιες εμφανίσεις στο πλαίσιο μιας προεδρίας που εμφανίζεται πλέον να χωλαίνει, ενώ απομένουν λιγότερο από έξι μήνες προτού ο διάδοχός του αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο.

Ο πρόεδρος, που περνάει ένα μακρύ Σαββατοκύριακο στην κατοικία του δίπλα στη θάλασσα στο Ντελαγουέρ, δεν αναμένεται να κάνει μεγάλες πολιτικές εμφανίσεις για να υποστηρίξει την Κάμαλα Χάρις πριν από το εθνικό συνέδιο του Δημοκρατικού κόμματος που θα ξεκινήσει στις 19 Αυγούστου στο Σικάγο.

Όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Τζο Μπάιντεν θέλει να προωθήσει τον απολογισμό του ενώ ετοιμάζεται να θέσει τέλος σε μια σταδιοδρομία σχεδόν πενήντα ετών στην αμερικανική πολιτική.

Κυρίως, θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει ώστε να διασφαλιστεί η νίκη της Χάρις απέναντι στον Τραμπ, ορκισμένο εχθρό του τον οποίο νίκησε στις εκλογές του 2020.

Η Χάρις εμφανίστηκε στο πλευρό του Μπάιντεν σε μια εκδήλωση πρώτης γραμμής την περασμένη εβδομάδα, όταν υποδέχθηκαν μαζί τον Αμερικανό δημοσιογράφο Έβαν Γκέρσκοβιτς και άλλους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο μιας μεγάλης ανταλλαγής κρατουμένων με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Politico, η Κάμαλα Χάρις επιθυμεί την υποστήριξη του Τζο Μπάιντεν κυρίως σε πολιτείες κλειδιά όπως εκείνες της Πενσιλβάνια και του Μίσιγκαν όπου είναι ακόμη δημοφιλής, ιδιαίτερα μεταξύ των λευκών μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρων.

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν θα φροντίσει ώστε οι προβολείς να παραμείνουν στραμμένοι στη Χάρις, συμμετέχοντας στην εκστρατεία με περιορισμένο τρόπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μία άλλη προτεραιότητα για το τέλος της θητείας του είναι να ασκήσει πίεση προκειμένου να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και να τεθεί τέλος στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα, ένα θέμα που εξακολουθεί να διχάζει τους Δημοκρατικούς.

Ο Μπάιντεν και οι ηγέτες της Αιγύπτου και του Κατάρ προσκάλεσαν τους εμπολέμους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στις 15 Αυγούστου, την ίδια ημέρα με την κοινή παρέμβασή του με τη Χάρις, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Διαβάστε επίσης:

J.P. Morgan για OTE: Ελκυστική αποτίμηση και αύξηση στην τιμή στόχο στα €18,40

Σπάρτη: Συνελήφθη 40χρονος για το βιασμό της 9χρονης κόρης του

Κίνα κατά ΕΕ: Προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων