• Διεθνής πολιτική

    ΗΠΑ: Έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών η Κάμαλα Χάρις – Και επισήμως η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που ηγείται ψηφοδελτίου κόμματος εξουσίας

    • NewsRoom
    Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις

    Κάμαλα Χάρις


    Η Κάμαλα Χάρις , έλαβε όπως ήταν αναμενόμενο άλλλωστε το χρίσμα των δημοκρατικών και είναι πλέον επίσημα υποψήφια του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές. Η κόρη μεταναστών που ανέβηκε μέσα από τις πολιτικές τάξεις της Καλιφόρνιας και την επιβολή του νόμου για να γίνει η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, γίνεται έτσι η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που ηγείται ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος.

    Η πρόκληση για την Κάμαλα Χάρις, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε αναζήτηση υποψηφίου αντιπροέδρου, ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν να καλύπτει τη διαφορά ανάμεσα σε εκείνη και τον Ντόναλτ Τράμπ,  θα είναι να διατηρήσει αυτή τη θετική δυναμική και τους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

    Όλοι οι πιθανοί υποψήφιοι αντιπρόεδροι είναι λευκοί άνδρες: ο γερουσιαστής από την Αριζόνα Μαρκ Κέλι, ο κυβερνήτης της Πενσιλβάνιας Τζος Σαπίρο και ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Ουολτς, που δεν είναι τόσο γνωστός στο κοινό. Ακούγονται επίσης τα ονόματα του Άντι Μπεσίρ, του κυβερνήτη του Κεντάκι, καθώς και του νυν υπουργού Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζετζ.

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την  τελευταία δημοσκόπηση, η Κάμαλα Χάρις, όχι μόνο έκλεισε την ψαλίδα αλλά ξεπέρασε στην πρόθεση ψήφου τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θεωρούσε μέχρι τώρα ότι ο δρόμος προς τον Λευκό Οίκο ήταν ανοιχτός.

    Προσπαθώντας να ανακόψει τη φόρα της Χάρις τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο Ρεπουμπλικάνος εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον της, αμφισβητώντας την καταγωγή της και την πνευματική της υγεία.

    Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του CBS, το 50% των ψηφοφόρων δηλώνουν σήμερα ότι θέλουν να ψηφίσουν τη Χάρις, έναντι 49% για τον Τραμπ. Το προβάδισμα της Χάρις είναι αμελητέο και εντός του περιθωρίου λάθους της δημοσκόπησης – είναι όμως ένα προβάδισμα που δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα ο Τζο Μπάιντεν.

    Η νυν αντιπρόεδρος φαίνεται ότι στηρίζεται κυρίως από τις γυναίκες και τους μαύρους ψηφοφόρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, περισσότεροι μαύροι δηλώνουν σήμερα ότι σκοπεύουν να πάνε να ψηφίσουν τον Νοέμβριο.

    Διαβάστε  επίσης:

    Τραμπ: Η Καμάλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν ευθύνονται για την πτώση στις αγορές

    ΗΠΑ: Δίωξη σε έναν άνδρα που απείλησε ότι «θα κάψει ζωντανή» την Κάμαλα Χάρις

    Η Κάμαλα Χάρις φέρεται να προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση



    ΣΧΟΛΙΑ