ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φρενάρει η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προσφέρει εθελούσια έξοδο σε δημόσιους υπαλλήλους, της οποίας η νομιμότητας αμφισβητείται.
Συγκεκριμένα, ομοσπονδιακός δικαστής «πάγωσε» την Πέμπτη την προθεσμία των υπαλλήλων που είχαν για να αποδεχθούν την προσφορά του Τραμπ, την ώρα, που στα δικαστήρια εκκρεμούν και άλλες προσφυγές σχετικά με την νομιμότητα του προγράμματος, όπως αναφέρει το CNN.
Μετά την απόφαση, η αμερικανική κυβέρνηση θα στείλει ειδοποίηση στους υπαλλήλους και θα τους ενημερώνει ότι η προθεσμία, που έληγε την Πέμπτη στις 23:59 (ώρα ανατολικών ΗΠΑ, 06:59 της Παρασκευής στην Ελλάδα) δεν ισχύει.
Πριν από την απόφαση του δικαστή, οι δικαιούχοι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι είχαν προθεσμία να αποφασίσουν αν θα δεχθούν την προσφορά, η οποία θα τους επιτρέψει γενικά να εγκαταλείψουν τις θέσεις εργασίας τους αλλά να πληρώνονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Η παύση έρχεται έπειτα από αγωγή που κατέθεσαν την Τρίτη η Αμερικανική Ομοσπονδία Κυβερνητικών Υπαλλήλων και πολλά άλλα συνδικάτα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Μασαχουσέτη, ζητώντας προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα για να «παγώσει» η προθεσμία της 6ης Φεβρουαρίου.
Τα ομοσπονδιακά συνδικάτα έχουν παροτρύνει τα μέλη τους να μην αποδεχθούν το πακέτο, αμφισβητώντας τη νομιμότητά του και την ικανότητα της κυβέρνησης Τραμπ να τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Διαβάστε επίσης
Τουρκία: Πληροφορίες ότι ο Μπαχτσελί υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς
Γεραπετρίτης: Συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του στο Νέο Δελχί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- HOPEgenesis: Το πάρτι για τα 10 χρόνια, η «διαστημική» κατασκευή, η «απόλυτη» και οι υψηλοί προσκεκλημένοι
- Όλη η αλήθεια για το placement της Trade Estates, η συντριβή του Ούγγρου αναλυτή και το κρυμμένο μυστικό του report της ΑΧΙΑ
- Κωτσόβολος: Ο κρυφός άσος της ΔΕΗ και το συγκριτικό πλεονέκτημα
- TITAN AMERICA: Μεγέθυνση μετά την είσοδο στο NYSE- Που θα επενδυθούν τα έσοδα της έκδοσης