Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΗΠΑ: Αποσύρεται υπερ του Τραμπ Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ – Αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ

Αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς προκαλεί η φημολογούμενη απόσυρση του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ σκοπεύει να αποσύρει την ανεξάρτητη εκστρατεία του για την προεδρία των ΗΠΑ και να υποστηρίξει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια.

Οι πηγές προειδοποίησαν ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά είπαν ότι θα υπάρξει σαφήνεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Μία από τις πηγές είπε ότι οι δυο εκστρατείες εργάζονται προς μια κοινή εμφάνιση.

Η απόφαση αποχώρησης θα τερματίσει την πιο σημαντική υποψηφιότητα τρίτου κόμματος στην κούρσα. Ο Κένεντι ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα δώσει μια προεκλογική ομιλία για την «πορεία του προς τα εμπρός», λίγες μέρες αφότου ο αντιπρόεδρός του είπε ότι η εκστρατεία αντιμετώπιζε μια επιλογή να παραμείνει στις εκλογές ή να αποχωρήσει για να στηρίξει τον Τραμπ.

Η εκστρατεία του Κένεντι ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την εκδήλωση στο Phoenix την Παρασκευή. Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, πρόκειται επίσης να φιλοξενήσει μια εκδήλωση την Παρασκευή το βράδυ, στο Γκλέντειλ, ένα προάστιο του Φοίνιξ.

Η Νικόλ Σάναχαν, συνυποψήφια του Κένεντι, δήλωσε την Τρίτη ότι η εκστρατεία τους έχει δύο επιλογές. Η μια είναι να παραμείνει στην κούρσα και να «ρισκάρει» μια προεδρία Χάρις-Γουόλζ, όπως το έθεσε σε μια συνέντευξη σε podcast, ενώ η άλλη είναι να αποχωρήσει από την κούρσα και να «ενώσει δυνάμεις» με τον Τραμπ.

Το να πειστεί ο Κένεντι να στηρίξει τον Τραμπ είναι μια συνεχιζόμενη προσπάθεια του πρωτότοκου γιου του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ, του πρώην παρουσιαστή του Fox News, Τάκερ Κάρλσον και του πλούσιου δωρητή Ομέεντ Μάλικ, σύμφωνα με μια πηγή που γνωρίζει τις προσπάθειες και ζήτησε ανωνυμία για να αποκαλύψει τις εσωτερικές συζητήσεις της εκστρατείας. Οι τρεις άνδρες έχουν εργαστεί στα παρασκήνια σε συναντήσεις και τηλεφωνήματα και με τους δύο εντολείς για να διαπραγματευτούν την αποχώρηση και την έγκριση του Κένεντι, είπε η πηγή.

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, γερουσιαστής Τζέι Ντι Βανς από το Οχάιο, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη ότι «υπήρξε πολλή επικοινωνία πέρα ​​δώθε» μεταξύ του Κένεντι και της εκστρατείας του.

«Δεν έχω μιλήσει προσωπικά με τον ΡΦΚ, αλλά ξέρω ότι υπήρξε πολλή επικοινωνία μεταξύ του ΡΦΚ και μεταξύ της καμπάνιας, μεταξύ αυτής της καμπάνιας», είπε ο Βανς. «Κοιτάξτε, το επιχείρημά μας στον ΡΦΚ, και θα το πω αμέσως, γιατί, φυσικά, δεν έχει αποχωρήσει ακόμα, είναι: Αν θέλετε ένα Δημοκρατικό Κόμμα που προστάτευε τους Αμερικανούς εργάτες, υπερασπιζόταν ισχυρά σύνορα και ίσως διαφωνούσε με τους Ρεπουμπλικάνους σε θέματα όπως η φορολογική πολιτική, αυτό το κόμμα δεν υπάρχει πια».

Ο Βανς είπε επίσης ότι ο Τραμπ δεν θα υποσχεθεί θέση στο υπουργικό συμβούλιο για την υποστήριξη του Κένεντι.

Και την Τρίτη, ο Τραμπ είπε στο CNN ότι θα ήταν ανοιχτός στην ένταξη του Κένεντι στην κυβέρνησή του εάν εκλεγεί. Ερωτηθείς εάν θα σκεφτόταν να βάλει τον Κένεντι στην κυβέρνηση εάν τον υποστήριζε και κέρδιζε, ο Τραμπ απάντησε: «Μάλλον θα το έκανα.» Και πρόσθεσε: «Μου αρέσει πολύ. Τον σέβομαι πολύ».

Η Μαίρη Μπεθ Κάχιλλ, ανώτερη σύμβουλος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, επέκρινε τον Κένεντι σε ανακοίνωση της: «Οι απελπισμένοι άνδρες κάνουν απελπισμένα πράγματα. Ο ΡΦΚ Jr. στρατολογήθηκε από τη MAGA, με χρηματοδότηση από τη MAGA, και παπαγάλισε τα σημεία συζήτησης MAGA. Κανείς δεν πρέπει να σοκαριστεί αν επισημοποιήσει τη σχέση του σε μια προσπάθεια να παραμείνει στην επικαιρότητα».

Ο Τραμπ και ο Κένεντι συναντήθηκαν στο Μιλγουόκι τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, το οποίο ήρθε λίγες μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τραμπ.

«Ξέρω ότι ο πρόεδρος εργάζεται σκληρά για αυτό, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό από το αν ο ΡΦΚ  λάβει θέση στο Υπουργικό Συμβούλιο», είπε ο Βανς. «Πρόκειται για το να καλωσορίσουμε πολλούς από εκείνους τους Δημοκρατικούς που νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από το κόμμα της Καμάλα Χάρις».

Οι δημόσιες εμφανίσεις του Κένεντι  ήταν ελάχιστες τις τελευταίες εβδομάδες. Δεν έχει φιλοξενήσει μια δημόσια εκδήλωση για χρηματοδότηση της καμπάνιας του από τις αρχές Ιουλίου και η Σάναχαν δεν έχει κάνει εμφανίσεις εδώ και μήνες. Η θέση του Κένεντι στις δημοσκοπήσεις έχει υποχωρήσει επίσης.

Η εκστρατεία αντιμετώπισε μια σειρά από επιζήμιες ιστορίες, από καταγγελίες κατά του Κένεντι από μια πρώην οικογενειακή μπέιμπι σίτερ για παρενόχληση(ανάρμοστο άγγιγμα) μέχρι την περίεργη ιστορία ότι ο Κένεντι μάζεψε ένα κουφάρι αρκούδας από την άκρη του δρόμου πριν από χρόνια και το χρησιμοποίησε για να σκηνοθετήσει ένα ατύχημα με ποδήλατο στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Σε μια συνέντευξη σε podcast, ο Κένεντι δεν αρνήθηκε ρητά τον ισχυρισμό για παρενόχληση, ο οποίος εμφανίστηκε σε άρθρο του Vanity Fair τον Ιούλιο, λέγοντας: «Δεν είμαι παπαδοπαίδι. Δεν λειτουργώ έτσι. Έχω πει ότι είχα πολύ πολύ αχαλίνωτη νεολαία. Είπα στην ανακοίνωσή μου ότι έχω τόσους πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα μου που αν μπορούσαν όλοι να ψηφίσουν, θα μπορούσα να υποβάλω υποψηφιότητα για βασιλιάς του κόσμου».

«Δεν πρόκειται να το σχολιάσω», πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε ξανά για τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Και αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα. Η εκστρατεία έκλεισε τον Ιούλιο με χρέη σχεδόν 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση χρηματοδότησης της εκστρατείας. Αυτά τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι η Σάναχαν, η οποία έχει τοποθετήσει τα δικά της εκατομμύρια στην εκστρατεία, έλαβε επιστροφή σχεδόν 1 εκατομμυρίου δολαρίων τον Ιούλιο.

Η προσπάθεια του Κένεντι για πρόσβαση στις κάλπες και στις 50 πολιτείες έχει επίσης φτάσει σε αδιέξοδο. Πρόσφατα αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όταν ένας δικαστής έκρινε ότι η διεύθυνση κατοικίας του που χρησιμοποιήθηκε σε αιτήματα υπογραφής δεν ήταν ο τόπος διαμονής του.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν σηκώνω το γάντι» απάντησε ο Κασσελάκης

ΗΠΑ: Οριακή αύξηση των νέων αιτημάτων για επίδομα ανεργίας

Θεοδωρικάκος: Χρηματοδότηση 7,6 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης των έργων στο ΒΙΠΕ Σίνδου