Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Οι τράπεζες μπλοκάρουν τις πληρωμές από Ρωσία για ηλεκτρονικά είδη

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σείχης Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ ανταλλάσσουν χειραψία κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην Αγία Πετρούπολη

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σείχης Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ ανταλλάσσουν χειραψία κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην Αγία Πετρούπολη EPA/PAVEL BEDNYAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Οι τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) άρχισαν από τον Αύγουστο να μπλοκάρουν τις πληρωμές που προέρχονται από την Ρωσία για ηλεκτρονικά ανταλλακτικά και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, γράφει σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Kommersant.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, το μπλοκάρισμα εφαρμόζεται σ εκείνες τις περιπτώσεις, όταν τα είδη αυτά εισάγονται στα ΗΑΕ.

“Ρωσικοί οργανισμοί χρησιμοποιούσαν εταιρείες στα ΗΑΕ ως τρόπο μεταφοράς χρημάτων για αγορές ηλεκτρονικών ειδών στην Κίνα, ωστόσο τα είδη αυτά στέλνονταν αμέσως στην Ρωσική Ομοσπονδία”, δήλωσε πηγή της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά την διεξαγωγή πληρωμών μέσω των ΗΑΕ, η προμήθεια είναι 1-3%. Οι τράπεζες άρχισαν να μη δέχονται συναλλαγές φοβούμενες την επιβολή δευτερογενών κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών “Μπεστάου” Όλεγκ Όσιποφ, διευκρίνισε ότι πολλοί ρωσικοί οργανισμοί μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία δημιούργησαν αντιπροσωπείες στο Ντουμπάι. Μόνο το 2023 στα ΗΑΕ άνοιξαν περίπου 1.000 ρωσικές εταιρείες, γράφει η εφημερίδα Kommersant.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Οργανισμός Λιμένος Βόλου: Υπάρχουν παραλείψεις για τα νεκρά ψάρια και δεν έχουμε καμία ευθύνη

Motor Oil: Στα 639 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο εξάμηνο – Στα 6,238 δισ. ο κύκλος εργασιών

Ποιος θα αγοράσει τα πλοία «Αδαμάντιος Κοραής» και «Διονύσιος Σολωμός» από την ΖΑΝΤΕ;