Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ιl Fatto Quotidiano: Τα χρήματα ήταν του Παντσέρι λέει η Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή

Για την επίμαχη βαλίτσα που βρέθηκε στη κατοχή της φέρεται να μίλησε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το Ιl Fatto Quotidiano, ρίχνοντας την ευθύνη αποκλειστικά στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Οι καταθέσεις που επικαλείται η εφημερίδα αφορούν τις δύο φορές που βρέθηκε ενώπιον της αστυνομίας και του δικαστή Μισέλ Κλεζ στις 10 και 11 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ιταλικού μέσου, η Καΐλή ανέφερε ότι τα 600.000 ευρώ που βρέθηκαν στη κατοχή της ανήκαν στον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι. Και παραδέχτηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ιταλός εμπιστεύτηκε τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, τον σύντροφο της Εύας Καΐλή και πρώην στενό συνεργάτη του στην Ευρωβουλή, να του αφήσει κάποια δικά του χρήματα στο διαμέρισμά.

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της εμπιστοσύνης, σύμφωνα με την ίδια, όπως την αποδίδουν να λέει τα ιταλικά μέσα; «Νομίζω ότι είναι λόγω της ασυλίας μου», ανέφερε και υποστήριξε ότι «ο Αντόνιο και ο Φραντσέσκο είναι πολύ κοντά».

Η βαλίτσα ήταν για τον Παντσέρι αναφέρει η Εύα Καϊλή, ενώ για 150.000 ευρώ που βρέθηκαν,  υποστήριξε ότι ο Τζόρτζι τα είχε δανειστεί για να πληρώσει το σπίτι.

«Ο Τζόρτζι δυσκολευόταν με τα έξοδα»

Η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστηρίζει ότι η αγορά του ακινήτου τους είχε δυσκολέψει οικονομικά.  «Η υποθήκη ήταν στο όνομά μου, εγώ πληρώνω γι’ αυτήν και τις εργασίες στο σπίτι. Μπορείτε να το δείτε από την πιστωτική μου κάρτα. Τα μετρητά είναι η συνεισφορά του συντρόφου μου. Υπήρχαν 5.000 ευρώ σε ένα χρηματοκιβώτιο και 5.000 ευρώ σε ένα άλλο», φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με την Il Fatto di Quiotidiano.

Σύμφωνα με την ίδια ο σύντροφός της δεν είχε πολλά χρήματα για να συνεισφέρει στα έξοδα. «Ξέρω ότι υπάρχουν πράγματα που θα ήθελε αλλά δεν είχε τα μέσα», φέρεται να δήλωσε και σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητές του φέρεται να παραδέχτηκε ότι γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων, βάζοντας στο κάδρο και τον νυν ευρωβουλευτή Ανδρέα Κοτσολίνο, τον οποίο τον έχει αναφέρει και ο Παντσέρι στην κατάθεσή του.

«Ξέρω ότι κράτησε κάτι για το πρώην αφεντικό του, τον Παντσέρι, ίσως και για το σημερινό του αφεντικό Κοτσολίνο», αλλά «δεν σκέφτηκα ποτέ την προέλευση αυτών των χρημάτων», φέρεται να είπε.

Τα άτομα που κατονόμασε

Σύμφωνα με το ιταλικο μέσο, η Καϊλή κατονομάζει αρκετούς εμπλεκόμενους κατά την ανάκρισή της. Ξεκινώντας από εκείνους που σκέφτηκε να προειδοποιήσει αμέσως μετά την επιδρομή στο σπίτι της στις Βρυξέλλες: «Προσπάθησα πρώτα να καλέσω τον Παντσέρι, ο οποίος μιλάει μόνο ιταλικά, αλλά δεν μπόρεσα να τον βρω. Στη συνέχεια, προσπάθησα να πάρω τον Ταραμπέλα, μετά την Αρένα. Εκείνοι απάντησαν ότι δεν γνώριζαν γιατί ο Παντσέρι δεν απαντούσε», φέρεται να είπε.

Και όταν δέχτηκε πιέσεις από τον δικαστή Μισέλ Κλεζ για να δώσει ονόματα από λομπίστες που εμπλέκονται ανέφερε: «Ο Τζιουζέπε Μερόνι, ο προηγούμενος βοηθός του, που εξακολουθεί να τον βοηθάει. Νταβίντε… δεν ξέρω το επώνυμό του, αλλά καταλαβαίνω ότι εργάζεται εκεί. Σιμόνα, Καρόλα και Φραντσέσκα. Ο Παντσέρι συνήθιζε να τους βοηθάει και ήταν ένα quid pro quo (πάρε-δώσε)».

Πιθανώς τα ονόματα που αναφέρονται είναι αυτά κάποιων βοηθών: του πρώην βουλευτή του PD, Zoggia, και νυν βοηθού του ευρωβουλευτή των Δημοκρατικών Pietro Bartolo, της Carola Bennato, τώρα στη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Francesca Garbagnati, βοηθού της ευρωβουλευτού του Alessandra Moretti, σημειώνει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Qatargate: Στις βελγικές δικαστικές Αρχές η Εύα Καϊλή – Σε εξέλιξη η απολογία της