• Διεθνής πολιτική

    Ικανοποίηση Ερντογάν για τη διάσπαση της αντιπολίτευσης: Έκατσαν, μίλησαν και διαλύθηκαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Την ικανοποίησή του για την κατάρρευση της «Συμμαχίας των 6», της προσπάθειας της αντιπολίτευσης στην Τουρκία για κοινή κάθοδο στις προεδρικές εκλογές – εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Σε δηλώσεις του το Σάββατο σε δημοσιογράφους, ο Ερντογάν υπενθύμισε πως «εμείς πριν από πολλούς μήνες είχαμε πει το τι θα συμβεί. Είναι όπως λένε οι Πέρσες “έκατσαν, συνομίλησαν και διαλύθηκαν”. Το είχαμε πει. Έτσι ακριβώς συνέβη».

    «Εμείς εδώ το μέλημα μας είναι η επιβίωση, εκείνοι ως μέλημα έχουν τη μοιρασιά! Εμείς έχουμε ως μέλημα την επιβίωση. Ζήσαμε έναν σεισμό, την μεγαλύτερη καταστροφή όλων των καταστροφών. Εμείς προσπαθούμε να τον αντιμετωπίσουμε, πως θα απομακρύνουμε τα συντρίμμια. Όπως είπα στον λαό μου, δώστε μας ένα χρόνο», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Η κατάρρευση της «Συμμαχίας των 6» ήρθε μετά από την 12η και πιο κρίσιμη συνάντηση για την επιλογή του κοινού υποψηφίου που θα αντιμετώπιζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επερχόμενες εκλογές. Η πρόεδρος του εθνικιστικού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία της με την υποψηφιότητα του αρχηγού του κεμαλικού κόμματος Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

    Η Ακσενέρ κάλεσε τους δημάρχους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας να αποφασίσουν για την κάθοδό τους στις εκλογές.

    Διαβάστε επίσης

    Τουρκία: Διαλύεται η συμμαχία της αντιπολίτευσης, αποχωρεί η Ακσενέρ

    Ερντογάν: «Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου Θεού θέλοντος»



    ΣΧΟΛΙΑ