Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

ΥΕΘΑ Ισραήλ: Η Χαμάς έχει πάψει να υφίσταται σαν στρατιωτικός σχηματισμός

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ,

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ,

Η Χαμάς δεν υφίσταται πλέον ως οργανωμένη στρατιωτική δύναμη στη Γάζα μετά από περισσότερους από 11 μήνες πολέμου, τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ.

«Η Χαμάς ως στρατιωτικός σχηματισμός δεν υπάρχει πλέον. Η Χαμάς διεξάγει ανταρτοπόλεμο και εμείς εξακολουθούμε να πολεμάμε τους τρομοκράτες της και να καταδιώκουμε τους ηγέτες της», είπε ο Γκαλάντ σε ξένους δημοσιογράφους, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο Ισραηλινός υπουργός επανέλαβε επίσης ότι η χώρα του ενδιαφέρεται για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων.

Στο μεταξύ, οι IDF δήλωσαν ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις της Χαμάς, σε ένα κτίριο που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως τζαμί στην περιοχή al-Boreij στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Αναφέρθηκε επίσης ότι «πριν από την επίθεση, ελήφθησαν διάφορα μέτρα για να μειωθεί η πιθανότητα πρόκλησης ζημιών σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης όπλων ακριβείας».

Σύμφωνα με παλαιστινιακές αναφορές, μια γυναίκα σκοτώθηκε στην επίθεση και μεγάλος αριθμός άλλων τραυματίστηκε. Αναφέρθηκε επίσης ότι κοντά στο συγκρότημα του τζαμιού υπάρχουν δύο σχολεία όπου διαμένουν 15 χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρικό Renault R17!

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό Εποχικό Βοήθημα του 2024 – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Άντονι Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες κυρώσεις στο Ιράν μετά την παραλαβή ιρανικών πυραύλων από τη Ρωσία