Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Ισραήλ: Εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επίθεση στο λιμάνι – ορμητήριο των Χούθι της Υεμένης – Τουλάχιστον 4 νεκροί (Bίντεο)

Το Ισραήλ έπληξε την Κυριακή εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Χοντέιντα, στην Υεμένη, το οποίο ελέγχουν από το 2021 οι Χούθι, όπως μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης και κατόπιν επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF). Από την επίθεση έχουν πεθάνει τουλάχιστον τέσσερις και έχουν τραυματιστεί 29 άλλοι.

Τα πλήγματα είχαν στόχους εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τους Χούθι για στρατιωτικούς σκοπούς στη Χοντέιντα και στο κοντινό λιμάνι Ρας Ίσα στη δυτική Υεμένη, τονίζουν οι IDF.

Τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης ανέφεραν πάνω από δέκα επιθέσεις στη Χοντέιντα, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης και αποτελεί το σημαντικότερο λιμάνι της στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Η ισραηλινή επίθεση στοχεύει την πόλη Χοντέιντα», ανάρτησαν τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης Al Masirah.

Οι αναφορές για τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη έρχονται μία ημέρα μετά την αναχαίτιση από τις ισραηλινές δυνάμεις πυραύλου που εκτοξεύθηκε από την πυραύλου που εκτόξευσαν οι Χούθι.

Τα μέσα ενημέρωσης της Υεμένης ανέφεραν πάνω από δέκα επιθέσεις στο λιμάνι της Χοντέιντα.

Η πυραυλική επίθεση του Σαββάτου προκάλεσε συναγερμό σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ. Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Οι αναφορές για τα ισραηλινά πλήγματα στην Υεμένη έρχονται μία ημέρα μετά την αναχαίτιση από τις ισραηλινές δυνάμεις πυραύλου που εκτοξεύθηκε από την πυραύλου που εκτόξευσαν οι Χούθι.

Η πυραυλική επίθεση του Σαββάτου προκάλεσε συναγερμό σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ. Από την επίθεση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

«Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε τρομοκρατικούς στόχους των Χούθι στην Υεμένη – 1.800 χιλιόμετρα από το κράτος του Ισραήλ…

»Σήμερα (Κυριακή), κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης, βασισμένης σε πληροφορίες, αεροπορικής επιχείρησης, δεκάδες αεροσκάφη της IAF -συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού και αεροσκαφών πληροφοριών- έπληξαν στρατιωτικούς στόχους που ανήκουν στο τρομοκρατικό καθεστώς των Χούθι στις περιοχές Ras Isa και Hudaydah της Υεμένης.

Στους στόχους περιλαμβάνονταν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής και ένα θαλάσσιο λιμάνι που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή πετρελαίου, τα οποία χρησιμοποιούσε το τρομοκρατικό καθεστώς των Χούθι για τη μεταφορά ιρανικών όπλων στην περιοχή, εκτός από στρατιωτικές προμήθειες και πετρέλαιο.

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι κατά του κράτους του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, οι Χούθι λειτουργούσαν υπό την καθοδήγηση και τη χρηματοδότηση του Ιράν και σε συνεργασία με ιρακινές πολιτοφυλακές, προκειμένου να επιτεθούν στο κράτος του Ισραήλ, να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα και να διαταράξουν την παγκόσμια ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Οι IDF είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν να επιχειρούν σε οποιαδήποτε απόσταση – κοντά ή μακριά – ενάντια σε όλες τις απειλές κατά των πολιτών του κράτους του Ισραήλ».

Διαβάστε επίσης

Ρέθυμνο: Φωτιά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας

Χεζμπολάχ: Επιβεβαιώνει τον θάνατο των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων της, Καούκ και Καράκι

Γαλλία: Ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στον Λίβανο