ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παράλληλα, το Τόκιο επιθυμεί να προβεί και σε ταυτόχρονη άρση μια σειρά άλλων εμποδίων που αφορούν τον εισερχόμενο τουρισμό.
Πάντως, ακόμα και με την άρση του ανώτατου ορίου, οι αλλοδαποί τουρίστες απαιτείται να λάβουν βίζα για βραχυπρόθεσμη διαμονή και μπορούν να εισέλθουν για τουρισμό μόνο στο πλαίσιο εγκεκριμένων οργανωμένων ταξιδιών.
Σύμφωνα με τη Nikkei, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι διχασμένοι σχετικά με το πότε θα αρθούν αυτοί οι περιορισμοί. Μια πρόταση είναι να αρθούν και τα τρία εμπόδια ταυτόχρονα, ενώ άλλοι ζητούν να καταργηθεί πρώτα το ανώτατο όριο εισόδου και να παρατηρηθούν τα αποτελέσματα πριν επιτραπεί η επιστροφή του μεμονωμένου τουρισμού και της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, αναφέρει η εφημερίδα.
Νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σέιτζι Κιχάρα δήλωσε στην ιαπωνική τηλεόραση ότι η κυβέρνηση θα χαλαρώσει περαιτέρω τους κανόνες της για τον τουρισμό την “κατάλληλη στιγμή” επειδή η Ιαπωνία “δεν πρέπει να μείνει πίσω” από τον υπόλοιπο κόσμο.
Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα υποσχέθηκε νωρίτερα φέτος να καταστήσει την Ιαπωνία τόσο εύκολη στην επίσκεψη όσο και άλλες χώρες της G7.
Η Ιαπωνία είχε περίπου 246.000 ξένους επισκέπτες πέρυσι, πολύ μακριά από το ρεκόρ των 31,9 εκατομμυρίων το 2019.
Διαβάστε επίσης:
Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον νέο βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο
Παπούα Νέα Γουινέα: Πέντε νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 7,6 βαθμών
Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός πλήττει θέσεις των Ουκρανών στο Χάρκοβο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα