ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ουκρανή επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι χρησιμοποίησε απαγορευμένα πυρομαχικά φωσφόρου κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης τη νύχτα εναντίον της πόλης Ποπάσνα, στην περιφέρεια Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν έχει επαληθεύσει τις δηλώσεις της.
Η Λιουντμίλα Ντενίσοβα έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την επίθεση αυτή, όμως δεν είπε εάν η Ουκρανία διαθέτει απτές αποδείξεις.
«Ο βομβαρδισμός μιας πόλης από τους Ρώσους επιτιθέμενους με αυτά τα όπλα συνιστά ένα έγκλημα πολέμου και ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, βάσει της Συνθήκης της Ρώμης», ανέφερε η αξιωματούχος σε μια ανακοίνωση στο διαδίκτυο.
Διαβάστε επίσης
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός από ρωσικά πυρά Αμερικανός δημοσιογράφος στο Ιρπίν
Γάλλος ΥΠΕΞ: Ο πρόεδρος Πούτιν είναι παγιδευμένος στον μαξιμαλισμού του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμερικανοί εισαγγελείς μηνύουν τον Τραμπ για επίθεση στον πολιτισμό
- Χρώμα και φως: Το υπέροχα εμμονικό βλεμμα του Παναγιώτη Τέτση στην Εθνική Πινακοθήκη
- Μη βλέπεις το κακό, μην ακούς το κακό, μην μιλάς για το κακό—το τέταρτο πίθηκο ξέχασαν όμως
- Ποιοι είναι οι 17 μεγάλοι της ελληνικής αγοράς που χάνουν 3,1 δισ. ευρώ από την καθίζηση των μετοχών
