Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι «έχουν εξοντώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες» στη Γάζα

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντανιέλ Χαγκάρι

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες «έχουν εξοντώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες» στη Γάζα, όπου ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία υποστηρίζεται και από άλλα ένοπλα παλαιστινιακά κινήματα, μπήκε στον ενδέκατο μήνα του.

«Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να μάχονται στη Γάζα (…) έχουμε εξοντώσει μέχρι τώρα περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες», δήλωσε ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως οι ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν να διευκρινίσουν αν η λέξη «εξόντωσαν» αναφέρεται σε αυτούς που έχουν σκοτωθεί ή αν περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν αιχμαλωτισθεί ή τραυματισθεί.

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει εξάλλου ότι ο αριθμός αυτός είναι αδύνατο να επαληθευθεί και ότι η Χαμάς αρνείται να γνωστοποιήσει τις απώλειές της. Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς έχει ανακοινώσει 40.005 νεκρούς από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, χωρίς να κάνει διάκριση ανάμεσα σε νεκρούς αμάχους και νεκρούς μαχητές.

Διαβάστε επίσης:
Μάθιου Πέρι: Πέντε άτομα κατηγορούνται για τον θάνατό του

Σε ετοιμότητα οι αρχές για την «ευλογιά των πιθήκων» – Δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα στην Ελλάδα

Ευρωαγορές: Έκλεισαν σε θετικό έδαφος – Στο +1,15% ο Stoxx 600