• Διεθνής πολιτική

    Οι ΗΠΑ έστειλαν F-22 Raptors στη Μέση Ανατολή για την υποστήριξη του Ισραήλ

    • Bloomberg
    F-22 Raptor

    F-22 Raptor


    Αεροσκάφη F-22 Raptor της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έφτασαν στη Μέση Ανατολή, σε μια επίδειξη δύναμης με σκοπό να αποτρέψουν το Ιράν και τις οργανώσεις υπό την προστασία του από το να προβούν σε μια επίθεση στο Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

    Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την άφιξη των αεροσκαφών σε ανάρτηση στο X, αλλά δεν αποκάλυψε πόσα τζετ έχουν αναπτυχθεί ή πού ακριβώς προσγειώθηκαν στην περιοχή.

    Τα F-22 στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα στο Ιράν επειδή «μπορούν να επιχειρούν ατιμώρητα στον ιρανικό εναέριο χώρο χωρίς να το γνωρίζει το Ιράν», σύμφωνα με τον απόστρατο αντιστράτηγο David Deptula.

    Η ανάπτυξη των F-22 σηματοδοτεί την πρώτη στη Μέση Ανατολή από τον Ιούνιο του 2023, όταν στάλθηκαν τα αεροσκάφη της Lockheed Martin  ως απάντηση στην πιο επιθετική συμπεριφορά των ρωσικών αεροσκαφών.

    Οι ΗΠΑ διέταξαν περισσότερες δυνάμεις πιο κοντά στο Ισραήλ, εν μέσω ανησυχιών ότι το Ιράν θα επιτεθεί στη χώρα ανά πάσα στιγμή ως απάντηση στη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς. Το Ισραήλ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι ευθύνεται για αυτή, αλλά οι αξιωματούχοι του δεν αντέκρουσαν τον ισχυρισμό.

    Αυτή την εβδομάδα, η Χαμάς ονόμασε τον Γιαχία Σινουάρ, βασικό εγκέφαλο της επίθεσης της οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, ως νέο πολιτικό της ηγέτη.

    Διαβάστε επίσης

    Χαλκιδική: Δύο νέοι σεισμοί «ταρακούνησαν» το Άγιο Όρος

    Ισραήλ: Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Νετανιάχου για στρατηγική φίμωσης αντίθετων φωνών στις υπηρεσίες ασφαλείας

    Μικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές – Ανακούφιση για τα εβδομαδιαία στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ