ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Γερμανία θα προμηθεύσει με δύο επιπλέον πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων το Κίεβο, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ.
“Αποφασίσαμε να στείλουμε στην Ουκρανία δύο ακόμη πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων MARS II συμπεριλαμβανομένων 200 ρουκετών” δήλωσε σε διάσκεψη του γερμανικού στρατού , προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών αναμένεται να αρχίσει εντός του Σεπτεμβρίου.
“Επιπλέον, θα στείλουμε 50 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Dingo στην Ουκρανία” ανακοίνωσε η Λάμπρεχτ, αναφερόμενη σε ένα τεθωρακισμένο όχημα που ο γερμανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτενώς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.
Η Κριστίνε Λάμπρεχτ είπε επίσης ότι η συμφωνία για μια κυκλική ανταλλαγή οχημάτων μάχης πεζικού με την Ελλάδα και την Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η Γερμανία θα παραδώσει σύντομα 40 οχήματα πεζικού τύπου Marder στην Ελλάδα, ενώ η Ελλάδα, με τη σειρά της, θα παραδώσει 40 από τα σοβιετικής κατασκευής οχήματα πεζικού τύπου BMP-1 στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης
Τετ α τετ Σι-Πούτιν: Οι Ρώσοι καταδικάζουν τις προσπάθειες δημιουργίας ενός “μονοπολικού κόσμου”
Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ για την Ουκρανία
Ενεργειακή κρίση: Ανακοινώθηκε κονδύλι 45 δισ. ευρώ στην Γαλλία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καλλιτέχνες στην Τουρκία – Υπό την σκιά λογοκρισίας και τον φόβο διώξεων
- Wall Street: Μάζεψε τις απώλειες της Δευτέρας με ώθηση από τις δηλώσεις Μπέσεντ – Στο +2,5% ο S&P 500
- Πετρέλαιο: Κέρδη 2% για τα συμβόλαια καθώς επανέρχονται οι πιθανότητες κυρώσεων στο Ιράν
- ΚΕΕΕ: Τα οικονομικά μετρά τα οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έρχονται να στηρίξουν τη μεσαία τάξη
