Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γιοάβ Γκάλαντ: Η επιστροφή των κατοίκων στο βόρειο Ισραήλ πρέπει να συμπεριληφθεί στους στόχους του πολέμου

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ,

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ,

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να διευρυνθούν οι στόχοι του πολέμου στη Γάζα, συμπεριλαμβάνοντας την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βόρειο Ισραήλ εξαιτίας των επιθέσεων της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Η αποστολή μας στο βόρειο μέτωπο είναι σαφής: να μεριμνήσουμε για την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους. Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να διευρύνουμε τους στόχους του πολέμου και να συμπεριλάβουμε (σε αυτούς) την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους», υπογραμμίζει ο Γκάλαντ.

Διευκρίνισε πως δεν υποβαθμίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η δέσμευση του Ισραήλ για εξάρθρωση της Χαμάς και επιστροφή των ομήρων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή το Μνημόνιο Ψηφιακής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η όγδοη αποστολή του Blue Origin στο διάστημα

Κόμπος (ΥΠΕΞ Κύπρου): Η ΕΕ εξέφρασε με σαφήνεια ότι το Κυπριακό αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για την πρόοδο στα ευρωτουρκικά