Για «καταστροφικό εκλογικό αποτέλεσμα» έκανε λόγο ο υπουργός ‘Αμυνας και στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μπόρις Πιστόριους και άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο σχετικά με τον μελλοντικό του ρόλο στο κόμμα.

Ο κ. Πιστόριους, τον οποίο πολλοί στο SPD προτιμούσαν ως υποψήφιο καγκελάριο αντί του Όλαφ Σολτς, δήλωσε ακόμη ότι θα συμμετέχει στην αντιπροσωπεία του κόμματός του σε περίπτωση που ο νικητής των εκλογών Φρίντριχ Μερτς επιθυμεί να ξεκινήσει συνομιλίες με το SPD για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

1

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα απέκλειε έναν συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους (FDP), ο κ. Πιστόριους δήλωσε δηκτικά: «Το FDP μας διευκόλυνε να ξεπεράσουμε τον πόνο του αποχαιρετισμού. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον».

 

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης για γερμανικές εκλογές: Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη

Γερμανικές εκλογές: Η ακροδεξιά Βάιντελ δηλώνει έτοιμη να μετάσχει στην κυβέρνηση Μερτς – «Δεν ήμασταν ποτέ ξανά τόσο ισχυροί»

Γερμανικές εκλογές: Η πρώτη δήλωση του Όλαφ Σολτς μετά την ήττα – «Έχω την ευθύνη του αποτελέσματος»