ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανοιχτός στο ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και των Πρασίνων (συνασπισμός Κένυα) εμφανίστηκε πριν από λίγο ο υποψήφιος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ.
«Φυσικά και είμαστε έτοιμοι για αυτό. Είμαστε πάντα έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη», δήλωσε ο κ. Χάμπεκ, διευκρίνισε ωστόσο ότι τον πρώτο λόγο σε αυτό έχει ο νικητής των εκλογών Φρίντριχ Μερτς, υπενθυμίζοντας ότι ο αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ έχει επανειλημμένα ταχθεί κατά της συνεργασίας με τους Πράσινους. «Δεν νομίζω ότι ο Μερτς μπορεί να υπερισχύσει σε αυτό», ανέφερε ο κ. Χάμπεκ.
Ο κ. Ζέντερ επανέλαβε και απόψε την θέση του κατά της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Πράσινους: «Με τους Πράσινους δεν μπορεί κανείς να πετύχει αλλαγή πορείας. Για μένα, η συνεργασία μαζί τους είναι No-Go», δήλωσε χαρακτηριστικά.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Συνελήφθησαν 22 άτομα για ανάρτηση πανό για τα Τέμπη στον Λυκαβηττο
BBC: Αυτοί είναι οι νικητές και οι χαμένοι των γερμανικών εκλογών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ενδοαυλική θεραπεία με laser: Αντιμετώπιση κιρσών και φλεβικής ανεπάρκειας
- Κωστής Χατζηδάκης από την ΑΑΔΕ: Επιπλέον έσοδα 2 δισ. ευρώ, πέραν των προβλεπομένων στον προϋπολογισμό του 2025
- Χρήστος Σταϊκούρας: Ο απολογισμός του στην ΠΕ Φθιώτιδας
- Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Ισπανία: Αναφορές για νεκρούς, τουλάχιστον 9 τραυματίες
