Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Στηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρειαστεί

Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ

Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ

Η υπουργός Εξωτερικών  διαβεβαίωσε την Ουκρανία ότι θα στηρίξει επί χρόνια τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, αν χρειαστεί.

“Δυστυχώς, πρέπει να υποθέσουμε ότι η Ουκρανία θα χρειαστεί και το επόμενο καλοκαίρι νέα βαρέα όπλα από τους φίλους της”, δήλωσε η Μπέρμποκ στην εφημερίδα Bild am Sonntag. “Η Ουκρανία υπερασπίζεται επίσης την ελευθερία μας, την ειρηνευτική μας τάξη. Και τους υποστηρίζουμε οικονομικά και στρατιωτικά – και για όσο διάστημα είναι απαραίτητο. Τελεία και παύλα.”

Η Μπέρμποκ εξέφρασε την προσδοκία ότι ο πόλεμος “θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια”. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την “αυταπάτη” να καταλάβει την Ουκρανία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το σχέδιο αυτό δεν λειτούργησε. Ο υπουργός Εξωτερικών υπερασπίστηκε επίσης τη διεκδίκηση της Ουκρανίας για τη χερσόνησο της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία. “Η Κριμαία ανήκει επίσης στην Ουκρανία. Ο κόσμος δεν αναγνώρισε ποτέ την προσάρτηση του 2014, η οποία ήταν αντίθετη με το διεθνές δίκαιο”.

Διαβάστε επίσης

Συμβιβασμό για το ζήτημα τις εισόδου Ρώσων τουριστών στην ΕΕ αναζητά το Βερολίνο