• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Στη δεύτερη θέση από κοινού με τους Σοσιαλδημοκράτες η ακροδεξία σε νέα δημοσκόπηση

    • NewsRoom
    Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος Γερμανίας

    Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος Γερμανίας


    Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί το προβάδισμά της και σε νέα δημοσκόπηση, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Καγκελάριου Ολαφ Σόλτς και την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) να μοιράζονται την δεύτερη θέση.

    Οι Φιλελεύθεροι (FDP), που συμμετέχουν ως μικρότεροι εταίροι στην κυβέρνηση, βρίσκονται πολύ κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή στο 3%.

    Σύμφωνα με το «Trendbarometer» του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv, CDU/CSU βρίσκονται στο 31% (-1 από την προηγούμενη μέτρηση) και ακολουθούν με 17% το SPD (+2) και η AfD (χωρίς μεταβολή).

    Οι Πράσινοι, οι οποίοι περνούν την δική τους εσωτερική κρίση μετά την παραίτηση της ηγεσίας τους, βρίσκονται στο 11% (+1).

    Η Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW), η οποία προέκυψε από διάσπαση του κόμματος της Αριστεράς και η οποία σημείωσε υψηλά ποσοστά και στις τρεις τελευταίες τοπικές εκλογές στα ανατολικά  κρατίδια της χώρας, καταλαμβάνει το 6% (-1).

    Επίσης και το κόμμα της Αριστεράς(DIE LINKE) φαίνεται να μην μπορεί να εισέλθει στη βουλή καταγράφοντας ποσοστά κάτω από το εκλογικό όριο.

    Στο ερώτημα για υποθετική απευθείας εκλογή καγκελάριου, ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς κερδίζει το 27% της προτίμησης, έναντι 25% του καγκελάριου Όλαφ Σολτς (SPD). Το 48% απαντά ωστόσο ότι δεν θα ήθελε κανέναν από τους δύο.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ Η κυβέρνηση, έχει την απόλυτη στήριξη των βουλευτών

    ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση εξαγωγών για το πρώτο 8μηνο του 2024

    Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ