ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περισσότερες από 350 γεννήτριες, δεσμεύεται να στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία, οι ενεργειακές υποδομές της οποίας καταστράφηκαν εν μέρει από τα ρωσικά πλήγματα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον διαβεβαίωσε ότι σύντομα το Βερολίνο θα παράσχει στο Κίεβο πρόσθετη στήριξη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ. Διευκρίνισε ότι η γερμανική βοήθεια στον ενεργειακό τομέα φτάνει μέχρι σήμερα τα 56 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Γερμανός καγκελάριος καταδίκασε επίσης τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς και επανέλαβε ότι η χώρα του εξακολουθεί να στηρίζει την Ουκρανία, τόσο στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας όσο και για την ανοικοδόμηση της χώρας μακροπρόθεσμα.
Από τις αρχές Οκτωβρίου η Ρωσία εξαπέλυσε σειρά πυραυλικών επιθέσεων με στόχο τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ουκρανικής κυβέρνησης το 25-30% των υποδομών αυτών υπέστη ζημιές.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μικροβιακή αντοχή – Καθ. Ν. Σύψας: Πολλοί θάνατοι στην Ελλάδα, το οικονομικό κόστος – Μη ασφαλής η χώρα
- Τι μπορεί να φρενάρει τη λήξη των μέτρων για την ακρίβεια
- Μαρκ Καλουστιάν στο mononews: Ο ΝΟΚ, η «αθηναϊκή Ριβιέρα» και τα σχέδια του λιβανέζου επενδυτή
- ΟΤΕ: Τα 16 ευρώ και οι κρυφές σκέψεις των Γερμανών της Deutsche Telekom
