Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γερμανία: Συνεχίζεται η δημοσκοπική συρρίκνωση των ποσοστών των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού

Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος Γερμανίας

Όλαφ Σολτς, Καγκελάριος Γερμανίας

Έπειτα και από τα αρνητικά αποτελέσματα στις πρόσφατες κρατιδιακές εκλογές της Σαξονίας και της Θουριγγίας, συνεχίζεται η δημοσκοπική συρρίκνωση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού που ξεκίνησε στις φετινές ευρωεκλογές. Καταρρέει επίσης η δημοτικότητα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διευρύνει κατά μία μονάδα το προβάδισμά της και βρίσκεται στο 32,5%. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 19,5% (+0,5) και ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 14% (-1). Οι Πράσινοι βρίσκονται πλέον στην τέταρτη θέση με 10% (-ο,5), όσο και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) (+0,5). Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) βρίσκεται κάτω από το όριο εισόδου στην Βundestag με 4%(-0,5) και η Αριστερά περιορίζεται στο 2%.

«Η απόσταση μεταξύ SPD και CDU διευρύνεται στις 18,5 μονάδες. Αν όλοι οχυρωθούν και παραμείνουν στα όριά τους, τότε δεν θα υπάρχει εναλλακτική από τον συνασπισμό CDU/CSU-SPD», δήλωσε ο επικεφαλής του Insa Χέρμαν Μπίνκερτ, σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης. Όλοι οι άλλοι σχηματισμοί θα συγκέντρωναν πλειοψηφία μόνο με την συμμετοχή και της AfD ή της BSW.

Στην κατάταξη δημοτικότητας των πολιτικών, δημοφιλέστερος παραμένει ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους (SPD) και ακολουθούν ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ (CSU) και ο πρωθυπουργός της Böoreiaw Ρηνανίας- Βεστφαλίας Χέντρικ Βουστ (CDU). Ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς ανεβαίνει μία θέση και Πέμπτη στην κατάταξη βρίσκεται η Ζάρα Βάγκενκνεχτ. Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και η υπουργός Εξωτερικών βρίσκονται στην 18η και στην 17η θέση αντίστοιχα, με καθοδική μάλιστα τάση.

Διαβάστε επίσης:

Στην Aston Martin ο Νιούι!

Huawei: Υπογράφει το πρώτο «ανατριπλούμενο» και πανάκριβο smartphone στον κόσμο – Πάνω από 3,7 εκατ. προπαραγγελίες

ΗΠΑ: Απόψε η πρώτη μεγάλη τηλεμαχία Χάρις-Τραμπ