• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία-Πολωνία: Οι δύο χώρες επαναβεβαιώνουν τη στρατιωτική συνεργασία τους με σχέδιο κοινής δράσης

    Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ

    Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ


    Η Γερμανία και η Πολωνία συμφώνησαν να προβούν σε διαβουλεύσεις για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας τους με σκοπό να αποτρέψουν τη ρωσική απειλή στην περιοχή, περιλαμβανομένων μιας ισχυρότερης παρουσίας του ΝΑΤΟ στο ανατολικό σκέλος και του συντονισμού της αρωγής προς την Ουκρανία, σε ένα σχέδιο κοινής δράσης που παρουσιάσθηκε σήμερα.

    “Θα επιδιώξουμε να διασφαλίσουμε διατλαντική πολιτική ενότητα και μια βέλτιστη στρατιωτική παρουσία των Βορειοαμερικανών συμμάχων στην Ευρώπη, περιλαμβανομένου του ανατολικού σκέλους”, αναφέρεται στο σχέδιο, το οποίο είδε το Ρόιτερς.

    Οι δύο χώρες αναφέρουν επίσης ότι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στο κυβερνητικό επίπεδο για να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, περιλαμβανομένης της επισκευής και συντήρησης των αρμάτων μάχης Leopard 2.

    Η Πολωνία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία του Βερολίνου για μια ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ομπρέλα, την European Sky Shield Initiative, αναφέρεται στο σχέδιο.

    Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρίσκεται σήμερα στη Βαρσοβία για να συναντηθεί με τον πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ και να πάρει μέρος στις διακυβερνητικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στα υπουργικά συμβούλια των δύο χωρών, την πρώτη τέτοια συνάντηση από το 2018.

    Διαβάστε επίσης:

    Προκοπίου, Μεγάλου, Ανδριόπουλος μετατρέπουν το Λαύριο σε hot spot του real estate – mononewsTV

    Ρωσία: Χρησιμοποιεί το Καλίνινγκραντ για να διαταράσσει τους δορυφόρους της ΕΕ

    Γαλάζια Σημαία για έκτη χρονιά στην ακτή του La Mer Resort & Spa



    ΣΧΟΛΙΑ