Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γερμανία: Μετά τα Eurofighter προσφέρει και πυραύλους Patriot στην Πολωνία

εκτόξευση πυραύλου Patriot

Την αεράμυνα της Πολωνίας εμφανίζεται έτοιμη να βοηθήσει η Γερμανία, προσφέροντας της το αεροπορικό σύστημα Patriot, στον απόηχο του πλήγματος από «αδέσποτο» ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας, ο οποίος έπεσε σε χωριό στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Προσφέραμε στην Πολωνία υποστήριξη για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της – με τα Eurofighters μας και με τα συστήματα αεράμυνας Patriot», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ στη Rheinische Post και στο General Anzeiger.

Η Γερμανία είχε ήδη προσφέρει βοήθεια στην Πολωνία μέσω γερμανικών Eurofighters, αμέσως μετά το περιστατικό.  Το σύστημα Patriot της Raytheon είναι ένα επίγειο σύστημα ειδικά κατασκευασμένο για να αναχαιτίζει εισερχόμενους πυραύλους.

Η Γερμανία μαζί με άλλες χώρες του NATO έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της αεράμυνας στην ανατολική Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει και τα συστήματα Patriot. Οι γερμανικές δυνάμεις διαθέτουν σήμερα 12 μονάδες Patriot, δύο από τις οποίες έχουν αναπτυχθεί στη Σλοβακία.

Διαβάστε επίσης

Η Ουκρανία αρνείται τους ρωσικούς ισχυρισμούς για εκτέλεση Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου

Η Φινλανδία θεωρεί πως η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη θα βάλει νέα εμπόδια για την άμεση είσοδό της στο NATO