• Διεθνής πολιτική

    Γερμανία: Καλεί τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο το συντομότερο δυνατό

    Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ

    Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ


    Η Γερμανία προέτρεψε την Τετάρτη τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο το συντομότερο δυνατό λόγω του κινδύνου κλιμάκωσης της βίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

    Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά διασυνοριακά πυρά από τότε που η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου κατά του Ισραήλ πυροδότησε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

    Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες με αυξανόμενες ανταλλαγές πυρών.

    Την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών του Βερολίνου επικαιροποίησε τις ταξιδιωτικές του οδηγίες για τη χώρα, λέγοντας: «Ζητείται επειγόντως οι Γερμανοί υπήκοοι να εγκαταλείψουν τον Λίβανο».

    «Η τρέχουσα αυξημένη ένταση στη συνοριακή περιοχή με το Ισραήλ θα μπορούσε να κλιμακωθεί περαιτέρω ανά πάσα στιγμή».

    Υπάρχει επίσης «αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων» στον Λίβανο, οι οποίες θα μπορούσαν να στρέφονται εναντίον δυτικών ξένων ή μεγάλων ξενοδοχείων, ανέφερε το υπ. Εξωτερικών της Γερμανίας.

    Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε την Τρίτη ότι ένας «λανθασμένος υπολογισμός» θα μπορούσε να προκαλέσει ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ, προτρέποντας για «ακραία αυτοσυγκράτηση».

    «Με κάθε πύραυλο που διασχίζει τη Γαλάζια Γραμμή μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, αυξάνεται ο κίνδυνος ότι ένας λάθος υπολογισμός θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν καυτό πόλεμο», έγραψε η Μπέρμποκ στο X κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βηρυτό.

    Διαβάστε επίσης

    Κυπριακό: Αισιόδοξος δηλώνει ο ΟΗΕ για τη συνέχιση των συνομιλιών της Ολγκίν

    Γερμανία: Συνελήφθη ύποπτος για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη

    Νέες συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Θήβα, Χαλκίδα και Μαρκόπουλο



    ΣΧΟΛΙΑ